Benim gittiğim özel hastanede normal doğum ücreti de sezaryen doğum ücreti de aynı. Doktorum ilk gittiğim günden beri normal doğumdan yana keza ben de öyleydim ancak muayenelerim yapıldı ve bana sezeryan doğumun daha uygun olduğunu söyledi, ben de haliyle ne kendimi ne de bebeğimi riske atmak istemiyorum. Diğer ülkelerle bizim ülkemizin şartlarını doktorlarını kıyaslamak, doktorların hepsinin para peşinde koştuğunu düşünmek bana göre çok yanlış, şurada yazanları okuduktan sonra doktoruma gözüm kapalı güvendiğim halde ben bile “acaba?” dedim. Konu da başlık da bence oldukça riskli gerçekten sezeryan olması gereken kişiler bile şüpheyle yaklaşıp hem bebeğinin hem de kendisinin hayatını riske atabilir. Ayrıca isteyen istediği şekilde doğurmakta özgürdür, sezeryan yapanlar doğumdan sonra yarım anne olmuyor ya da normal doğum yapanlar daha iyi anne olmuyorlar. Sezeryanı tercih eden anne adaylarına bu konuda fazlaca psikolojik baskı uygulandığını görüyorum ki dediğim gibi bu bir kişisel tercihtir kimsenin karışmaya hakkı yoktur...