Doğum hikayesi sırası bende 😊 öncelikle çok zorlu stresli bi hamilelik geçirdim zorluklar bebeğimden dolayı değil babamın rahatsızlığından dolayıydı ve babamı kaybettim bu süreçte çok yıprandım. Kendimi tamamen bebeğime verdim sürekli onu doğuracağım günü hayal ettim ve çok şükür o gün gelmiş 😍 son iki gündür karnımda sertleşme oluyordu kasılmaymış acaba doğacak mı diye düşünürken. 22 Mart gece 04.00te adet ağrısı gibi bir ağrıyla uyandım ama ritmik bir sancı giriş çıkışı olmadı hep sabit ağrı vardı. Yalancı sancı diye bekledim epey araştırdım sonra 05.00te duşa girmeye karar verdim geçecek mi diye tam eşimi uyandırdım duşa gireceğim diye o anda bi ıslaklık hissettim suyum gelmişti kanlıydı. Hemen doktoru aradık ve hastaneye geçmemizi söyledi. Saçımı makyajımı(😂) yaptım hazırlandık çıktık 05.50de hastaneye yatışım yapıldı. 1 cm açıklık vardı sancı ritmikleşti 5 dkda bir karnıma girip çıkıyordu ama çok iyiydi bana göre “bu ne ki ben böyle çok rahat doğururum” diye düşündüm 😂 müzik dinledim dans ettim sonra suni verdiler sancım yetersiz olduğu için 3 cm açılmaya kadar her şey güzeldi sonraki muayenede 4-5 cm açılma oldu ama ben ağrıdan duramamaya başladım “yapamayacağım olmuyor “. Bu süreçte pilates topunda hareketler, yürüyüşler, squat yaptım, sıcak duşa girdim. Sancılar dayanılmayacak olunca epidural istedim takıldı o an bir rahatlama geldi hiç ağrı sancı kalmadı 😂 ki uyudum 45 dk falan. Saat 15.00te tam açıklıktı epidural etkisi de gitmişti Artık hissediyordum ve ıkınma hissi geliyordu sürekli büyük tuvaletim gelmiş hissi vardı. Ama oğlum kanala girmemişti tam ve en zor kısım da burası oldu sürekli ıkın ıkın bitik hale geldim artık ve canım çok acıyordu sancılardan. Sonra 17.00 gibi bir şey hissettim bu oğlumun kafası dedim doktorum zaten güzel ıkınırsan geldi saçları elimde diyordu o an oğlumun kafasını hissettiğimde var gücümle ıkındım pırt diye bi rahatlama geldi o an doktorum ıkınma dedi sonra oğlumu çıkardı ve kucağıma verdi bütün sancılarım acılarım bitti. O acılar sanki hiç yaşanmamış gibi oldu unuttum bile 😊 ardından bi ıkındım tekrardan plasenta da çıktı o arada bebeğimi yanımda muayene edip giydirmeye başladılar ben onu izlerken doktorum da dikişimi yaptı. Zorlu ama güzel bir anı oldu bize şimdi minik oğlum yanımda uyuyor ♥️ Tüm hamilelere dua ettim Rabbim yardım etsin kolay doğumlarınız olsun diye. Ve tüm anne olmak isteyenlere dua ettim Rabbim bu duyguları yaşatsın diye 🌺🌺🌺