hayalsu Almanya’da yaptırdığım doktor kaldığım şehrin en iyisiydi ama ilgi alaka sıfırdı. 1 denemede 18 yumurta topladı ve 16’sı döllendi sadece 2 tanesini koydu ben durdurmak istedim ama o istemedi çok gençsin ve normal yollada bi Kızın var diye nagatif olunca 2.de bu sefer kesin dedi ben yine dondurmak istedim yine yapmadı yine olmadı be beni genetik testlere yönlendirdi ama ben biliyordum ki ordanda birşey çıkmayacak çünkü ilk kızıma kendi kendime hamile kaldım ve çok normal güzel hamilelik geçirdim normal doğum yaptım kızımda gayet sağlıklı. Burda yaşayanlar neden burda yaptırıp kendini yıpratıyorsun dediler öylelikle gittim Türkiye’de yaptırdım ve çok pişman oldum keşke.almanyada hiç denemeden direk Türkiye’de yaptırsaymışım çünkü doktorum çok çok iyi birisiydi ve çok ilgilendi. Zaten Almanya tıp konusunda Türkiye’den çok çok geride. Burda yazılanları hamileler için yapılanları okuyorum şaşırıyorum burda ilgi alaka sıfır. Hiçbir doktorun Özel numarasını alamazsın eğer doktorun açık saatinde bi sıkıntı olursa gidersin yoksa hastaneye gitmen gerekli doktorunun haberi bile olmuyor ne olup bittiğinden yani. Benim 7. Haftamda gece kan içinde uyandım birden çok fazla kanamam oldu ve ben kesin kaybettim diye gittim hastaneye hastanedeki doktor baktı kesede sorun yok bebek iyi dedi ve bi kagıt yazıp kendi doktoruna git dedi sadece😒 ben ordan çıkıp doktoruma gittiğimden hastanede yeni kontrol olmuşsun neden buraya geldin dedi bende hastanedeki doktorun yönlendirdiğini kanamamın devam ettiğini ve ilaç vermediğini deyince yalandan baktı ilaç yazıp eve yolladı. Ama bu olay Türkiye’de olsa çok farklı tedavi uygulanırdı ben 4 aya yakın kanamalı sürekli evde yatmak zorunda kaldım ve hiçte sık sık kontrol etmek istemediler ve etmedilerde. Şuan erken doğum riskim var ona rağmen 4 haftada bir kontrol olabiliyorum 😔