melody-29
aslında haklı değil bence. Baktım etik değil diyen doktorlar olmuş çalışabilir raporunu zor aldım diyenler olmuş falan ama bana saçma geldi. Çünkü 32. Haftada alınan çalışabilir raporu hamileliğin yolunda gittiğini çalışmasında eve efor sarfetmesinde riskli bir durum olmadığını 37. Haftaya kadar çalışabileceğini gösteren bir rapordur. Salgın nedeniyle hamilelere verilen idare izin ise eğer bulaşırsa bu hastalığı ağır geçirirler ve riskleri var diye verilir. Yani devlet veya özelde çalışanlar için işveren bu olağanüstü durumu gözeterek bize bu izni zaten veriyorken doğum doktorunun çalışamaz raporu vermesi saçma olur. Ha ama gerçekten gebelikte riskli bir durum söz konusunudur ve kesinlikle çalışmaması gerekiyordur ama anne doğum sonrasına aktarabilmek için çalışabilir vermesini istiyordur o zaman vermeyebilir. İşte bu durumda verirse gerçekten etik olmaz… ama tabiii ki de böyle küçük etik değerlere fazla takılmayıp bu durumda bile raporu veren doktorlar çıkabilir o doktorun taktiri. doktorlarınıza bunu bu şekilde açıklayın bence. Benim doğumuma daha çok var ama bu hakkınız diye söylüyorum.