Merhaba arkadaşlar herkes burda Doğum hikayesini paylaşıyor bende size anlatmak istedim ilk gebeliğimden olan hikayemi inşallah ikinciyi de anlatmak nasip olur 🙏 öncelikle çok sıkıntılı bi gebelik yaşamadım herhangi bi sağlık sorunum yada kusma mide bulantısı yoktu 😊🤰 eşim polis Yanımda bulduğum her süreçte dışarıya çıkmaya çalıştım bebeğime alışveriş yaptım ilk gebelik çok heycanlı oluyor allah olmayanlara da nasip etsin 🙏 herşey normal seyrederken 37nin son günleri 38 in başlangıcı karnıma adet sancısı gibi karın agrısı geliyordu bi batma hissi vardı bazen can alıcı oluyordu fakat ben yalancı dogum sancısı dır diye evde öyle çekiyordum eşim sürekli dışarda olduğu için sancım oldugunu söylediğimde değildir sen kuruntu yapıyorsun birşeyn yok diyordu bende öyledir diyerek geçiyordum sadece bende enfeksiyon vardı bana sıkıntı oluşturacağını ne bilebilirdim 🤷♀️38+6 günlük olduğumda sabah 10.30 da bi telefon geldi sağlık ocağından kontrol için çağırmıştı eşim o gün toplantıdan dolayı benimle gelemeyeceğini söyledi sadece bırakabilirim demişti saat 13.30 14.00 gibi sağlık ocağına eşim bıraktı ve gitti hemşire elinde küçük bi aletle bebeğimin kalp atışlarını dinledi yanında bulunan hemşirelerin yüzüne baktı ben o an çok korkmuştum ben agzımı açmadan hemşire kontrolün ne zaman dedi ben son haftalar olduğu için haftada kontrole gidiyordum yarin dedim kesinlikle yarin git dedi kontrole tamam dedim cıktım ama içimde bi değişik his vardı hastane bi kaç metre aşagodaydı eşim olmadığı için ben ağlaya ağlaya gittim hastaneye o arada aradım eşimi böyle böyle dedim oda bana hemşire ne bilsin sakin ol birşey yoktr vs aklı sıra beni sakinleştiriyoru daha sonra hastaneye vardım doktora gittim hemşire böyle böyle diyor dedim o sırada ultrasona aldı ve karnımda agrı oldugunu ara sıra orta battıığını söyledim bana son haftaların neden gelmedin dedi bende zaten her hafta geliyorum yalancı sancıdır diye düşündüğümü söyledim sonra beni nstye gönderdi 30 dk falan durdum sonuçları gösterdim beni bekletti 1 2 saat sonra tekrar girdim nstye sonuçlarımı gördü ve alt katta detaylı ultrason var in dedi saat 5 civarı falandı sonra indim hemşire geldi nstye bağladı 5 10 dk da bi yanıma geldi gitti serum taktı meğersem o suni sancıymış 🤷♀️sonra üstümü çıkarmamı önlüğü giymemi söyledi ben hala anlamadım yatışım yapılıyormuş o arada giydim koluma damar yolu açmaya çalıştı ama açamadı kaç kere denedi hatırlamıyorum bile sonra elimden denedi ve yapıp gitti ben eşimi görüntülü arayıp agladım oda şuan gelemem dedi daha kötü oldum annemi aradım çantamı alıp gelmesini söyledim sonra geldi yatış kagıtlarını vs doldurdu bu arada normal Doğumu beklediğim için alltan muayene ediyordu hemşire 10 dk da bi canım çekiliyor gibiydi nstede sancı çıkıyor ve bebeğimn kalp atışları yavaşlıyordu sonra kayınvalidem kaynım eltim vs herkes hastaneye gelmişti.. hemşire bana çatın
dar Doğum yapamazsın dedi sezeryan olmalısın sancım çok artmıştı tarif edemiyorum karın agrısı batma hissi çok değişik duygulardı o Arada doktorum geldi alltan açıklığıma baktı ve sezeryan olmalısın çünkü çatın dar sancın var kalp atışı yavas bebeğe birşey olur dedi ben tabi korkudan kabul ettim sabah kahvaltı dahi yapmamıştım yemek yedin mi diye sordular yok dedim sonra sedyede ameliyathane ye aldılar beni orda ameliyathane kapısının orda durdudular ve yürüyerek 10 adım falan attıktan sonra geldim oturttular beni anestezi uzmanı biraz eğilmemi kendimi kasmamamı söyledi ben sadece çok üşüyordum bitti dedi hiç hissetmedim İnan’ın sinek ısırıgı gibi o sırada sondam da takılmış onuda anlamadım bekliyelim doktorun geliyor dediler 5 dk sürmeden doktorum geldi Yanımda bi bayan vardı elini tutabilir miyim demiştim tamam dedi tuttum ve elini sıktım o an inanılmaz aklım bebekte ayaklarımı hissetmiyorum çok değişikti o arada ben hiç ağlama sesi çekiştirme vs hiçbirşey duymadım hissetmedim doktorum bebeğimin kakasını bana gösterdi bebeğim nerde dedim gitti dediler ben çok şaşırmıştım çünkü hiç duymadım bi ses çekiştirme ameliyat bitti beni başka bi sedyeye alıp yukarı odama çıkardılar yatırdılar ve yaramın üstüne kum torbası koydular ama hiissetmiyodum hala uyuşuktum kuzum yoktu odada nerde dedim yoğun bakımda dediler hem kakasını yaptığı için hemde bende ki enfeksiyon kuzuma geçmişti odada ameliyat önlüğü ile öylece yatıyordum hala narkoz etkisi uyuşuklukla hiçbirşey hissetmiyordum eşim hala yoktu yanımda saatler geçtikçe korkuyordum ama yine birşey hissetmiyordum hemşire odaya geldi ve yürümen gerek dedi odakileri boşalttı kum torbamı kaldırdı bana kıyafelerimi giydirdiler sonra ikiside koluma girdi ve yürümeye başladım canım çok yanmıştı ama adım atmak zorundaydım gezdikçe açıldım geldim yerime yattım yarım saati geçmeden yürü dediler tamam dedim o sırada eşim geldi annemler falan gittiler çünkü kuzumda yanımda yoktu zaten eşim bana yardımcı olurdu yarım saatte bi gezmeye cıktık sadece kalkış anı çok zordu yürüyüş artık kolaylaşmıştı yürüdükçe açılıyordum yemek geldi hoşaf vardı kayısı onu içtim ilk başta korktum taneleri yemekten gaz yapar ya büyük abdestimi yapamazsam diye sonra yedim ve yedikten 1 saat sonra falan gaz çıkardım ve o günün gecesinde tuvalete de cıkmıştım çok rahatlamıştım kanamam vardı evet yarım saatte bi tuvalete gidiyordum hem yürümüş oluyorduhemde tuvalete gittikçe bi rahatlıyordum.. kuzumu hala görememiştim aklım ondaydı sabah indim yanına sadece beni aldılar onu ilk gördüğüm an inanılmaz dı bana baktı kucağıma aldım aman allahım minicik ti ve bana benziyordu ben hemen göğsüme koydum o arada zaten agzıyla arıyordu hemen tuttu kolostomu iyiyce iki göğsümüde verdim sonra cıkardılar ben enfeksiyon devam ettiği için hemen çıkamayacağımı söylediler çünkü serum veriyorlardı bende odada ara ara yürüyordum 3.bucuk ve 9 buçuk da emzirmek için iniyordum artık daha iyiydim abartıldıgı gibi değildi 5 gün sonunda ben cıktım hastaneden eve geldim hemen banyoya gittim doktor su geçirmeyen bi bant yazmıştı ve bi solüsyon onunla pasuman yapmamı söylemişti bantı yapıştırılıp banyoya girdim eşimi çağırdım çünkü o sürdükleri batikon su değince çıkmıyordu liflenmesi gerekiyordu ayakta yıkanıp cıkıyprdum ve rahatlıyordum yatıp kalkarken eşim elimden tutuyordu onun haricinde işlerimi ben yapıyordum o sırada emzirme saatleri geldikçe hastaneye gidip geliyordum 9 10 gün sonunda kuzumu çıkarttık eve geldi sarılık olmuştu evde sık sık emzirdim uyanmıyodu kulağını burnunu sıkıyordum tabi hafifçe 😂 uyanıyordu emziriyordum öyle gelip geçti günler şuan kuzum 1.5 yaşında ve ben 15 haftalık hamileyim inşallah bu kuzumuda saglıkla kucagıma alırım🙏 Şunları da söylemeden edemiyicem
- Kimin yanında kendinizi rahat hissediyorsanız o yanınızda refakatçi kalsın ağrı sancı vs olunca rahat edemediğin kişiden ağrını gizliyorsun vs
- Odanıza çok kişi kabul etmeyin çünkü o an gaz çıkarma veya lavaboya gitme ihtiyacı olabiliyor rahat edemiyorsun
- Yürümekten asla cekinmeyin sadece kalkış anı zor oluyor gerisi yürüdükçe açılıyorsunuz
- Bol bol hoşaf ve kayısı suyu için ben çok içtim
- Kilo alırım vs düşünmeden kuzunuz için Doğumdan sonra yiyin bol su tüketin stresten uzak durmaya çalışın ve emzirin
- Emziremiyorsanız bebeğiniz tutmuyorsa karamsarlığa kapılmadan onun için en sağlıklı mamayı tercih edip onu verin herkes anne 😊emzirip emzirmeyen diye ayrım yapıp kendinizi üzmeyin
- Herkes bi tavsiye verecektir şöyle uyut şunu giydir şunu yedir vs bebeğiniz için en iyisini siz bilirsiniz bunu unutmayın
Hepimize hayırlı güzel doğumlar olsun inşallah 🙏♥️🤰🎈