Öncelikle detaylı ultrasona mutlaka girin. Doğumdan sonra da karşılaşabileceğiniz gibi tedavi edilebilecek semptomlar da var edilemeyecek olanlar da. Ama bir düşünün. Ya bebeğinizde anne kanındayken twdavi edilebilecek bir rahatsızlık varsa ve siz bu ultrasonu aksattığınız için bebeğiniz tüm hayatını bu lıkla savaşarak geçirmek zorunda kalırsa? Bunu istemezsiniz biliyorum. O ultrasona girin ve bebeğinizin sağlık haberleriyle dönün inşallah. Folikasitten sonra d vitamini ve demir başlanır eğer başka özel bir durumunuz yoksa. Sağlık ocağından verilen bir d vitaminiyle bailamıştım o günde 9 damla idi. Su da tüketemediğimden ekmeğe damlatarak içtim. Şimdi devam ediyorum ama bu 4 damla içeriği daha kuvvetliymiş sanırım o yğzden. Demire Gynoferro ile başladım 20inci haftada ama ben asla içemedim kağsülü çok büyüktü ve pas tadı alıyordum. İlk içişimde zaten 9dan 12ye kadar çıkardım. Şimdi sağlık ocağından aldığım 50 mg lik hapı kullanıyorum yatmadan önce içiyorum. Doktorum son kan testinde demirimin düşük olduğunu hapı günde 2ye çıkarmamı ya da günde 2 kaşık pekmez içip bolca yeşillik tüketmemi söyledi. Ben yeşillikle pekmezle dengeliyorum şuan