nazldemr Likya canım sakin ol genelde bebekleri yanakları burnu kulakları elleri soğuk olur kan dolaşımından dolayı ateşini ölçtünmü kaç derece eğer ateşi olduğunu düşünüyosan ılık bir duş aldırabilirsin sirkeli su falan sakın yapma vücut ısısını aniden düşürerek iç ateşin yükselmesine sebep olur tehlikeli eğer ateşi 37.5 üstü ise çay kaşığı ile calpol verebilirsin düşürür
Likya nazldemr maalesef ateş ölçerim yoktu o yüzden biraz panik oldum şimdi ateş ölçer arayışı içindeyim
Likya YagizAsyaMom tamam aslında dijital de düşündüm ama kararsız kaldım çünkü benim bebek hareketli çubuğu dokundurmayabilir zıbın üzerine tulum giydiriyorum ekstra bir şey giydirmiyorum oda sıcaklığı da 25 falan klimada
Sevgice26 Likya non cotact yazınca bu az önce paylatığım ateş ölçer çıkıyo internette ordan bakabilirsin cnm
Likya Yalnız degildim eşim vardi benim korkum farkedemezsem ve havale geçirir mi diye. Peki yeni doğanda neden ateş görülmüyor bu içimi rahatlatti ve merak ettim sebebini Elisaalya
Elisaalya Likya büyük ihtimalle bulundugu yer fazla sicak gelmistir oda sicakligini 22-23 dereceye getirip tekrar kontrol et
irem30 Yenidoğan da ateş çok önemli. 29 günlüktü bebeğim ateşi çıktı hastaneye götürdüm 8 gün küvözde yattı, bronşit olmuştu. Lütfen ihmal etmeyin, doktorum iyi ki gündüz getirmişsin gece getirseydin zatürreye çevirebilirdi demişti.😔🙏🏻
Miican Bebeğinizin iyi olmasına sevindim. Yorumlar efsane yine. Yenidoğan bebeğin neden ateşi olmaz? Sizin olmadı diye böyle genel kanıya nasıl varıyorsunuz. ateş ölçerin civalı olanları bebek için zararlı olabilir kulaktan ölçen timpanik ölçerler sağlıklı. dijital olanlar bir süre sonra kızılötesi ışınımı bozuluyor. Kalibre ettirirseniz uzun süre kullanırsınız. Bebeğin ağız içi anüs vb açıklıkları 37-37,5 derecedir emzirirken anlayamazsınız. Buraya yazana kadar bir kaç yenidoğan aplikasyonu indirin YouTube da bir çok hekim var daha sağlıklı bilgi alırsınız yahu
AyaYlmazYldrm Likya derece olmadan anlaman pek mumkun degil eczaneden derece almani oneririm ama yenisogan 1 aya kadar ateslenmez pk atesten cok ceken biribolarak soyluyorum ama yinede tedbiri elden birakma