Biraz uzun.
belki bu dogum hikayem bebegı olmayan ve tüp bebek annelerine umut olur 12 sene boyunca ben bebegım olmasını istedim maddi yönden biraz durumumuz yok her adet oldugum da ağlardm her Yenı dogan bebek gördügümde piskolojım alt üst oluyordu erkek infertilesı verikosel ameliyatı oldu ama spremlerı de ileri hareket sorunu daha da kötulesti artık benımde bır cocugum olacağına inanmiyorumdum benle esimin arasında sebebsız yere anlasamama bile oluyordu en son aşılama yapmaya karar verdik ki esimin sperm sayısı ileri hereket 2 milyondu onla aşılama bile olamazdı tüp bebek dedı ve yuksek bır fıyat bize verdı eşim kredi cektı ya olur ya olmaz fark etmiyordu bizim ıcın gerekirse milyarlarca borcun altına gırecez dedik ve basladık tedaviye hepsi bır ay ıcınde oldu bitti yumurta geliştirici igneleri kullanınca dıyordum acaba yumurtam gelısır mı yumurta toplama işleme de dedim acaba esimin sperm i yumurtaları döller mi diye cok korktum cok sukur 5 yumurta toplandı 4ü döllendj bır tane transfer edıldi ve zorlu süreç basladı tam 10 gun yattım hep dıyordum ya tutmazsa ama tutmazsa da 3 tane dondurulmus emrıyom vardı umudum vardı çok şükür ve 10 gun geldı çattı sonuc ıcın gittigım de kan verdim eve geldim esım gececı uykusuz ille ben alacam sonucu dedı hastane koridorunda koltuklarda uyuya kalms 🙃kız kardesım gitti almaya aldı benı aradı bagırıyor abla hamıle sın diye ben hayatımda sevıncten göz yası dokmemıstım o gun hıçkıra hıçkıra ağladım esıme müjde li haberı verdim ve sonucu alıp doktorumuza gittik tüp bebek oldugu ıcın 5 ay boyunca kendj tüp bebek doktorumun klinıgınde kontrollerime gıttım riskli donemi atlatana kadar ve ıyıki de gıttım 13 haftalıkken kanamam oldu devletin aciline gıttım bana progestan igne verdiler 5 gun kullandım igne bitince tekrar agrı ve kanama oldu ama kendi doktorum bana prolutex igne verdı dakka da agrıyı kanama yı durdurdu bır daha da gelmedi şükür 5 ay gectikten sonra devlette en ıyı doktorları arastırdm vê sonunda bır doktora karar verdım 4 ay boyunca hep ona gıttım gıttıgım gün dedim benım tüp bebek Önereceğiniz dogum sekli nedir oda sen ne ıstıyor sun dedı ben dedim rıske atmak istemiyorum sezeryan ıstiyorum dedim oda bende aynı fıkırdeyım dedı ve yolumuza devam ettık 36. Hafta bana dedı sana vereceğim dogum tarihı 16, 18marten en gec 20 Mart dedi haftaya gel gün verelim dedı haftaya geldim doktor yoktu bır haftalık izne cıkmıs sonraki hafta geldim bebegım 37 haftalık olmus bana haftaya ayın 16sını gun vermesı gereken yerde randrvülerım dolu 25 i verırım dedı bebek 40 haftalik olacak yanı bende dedim o zamana kadar kendi dogar diyor senın sancın oldu mu gel gene seni sezeryan a alırım dedı neyse eve geldim haftaya normal kontrolüme gittim 39 haftalık nst de 7 dk da bir 80.90larda sancı cıktı ama ben hissetmiyorum doktorum gordü bana dediği şey sen tüpsün diye ille sezeryan olacak dıye bır sey yok normal da dogura bılırsın dedı bende dedim ellerım ayaklarım çok şişti normaldir bırsey olmaz dedı ve benı normal doğuma ikna etti yatış verip nöbetçi doktora gönderdı kendide evine gidip yattı bende nöbetçi doktorun yanına gıttım tüp oldugumu benım doktorum soylemıs ona vê bana diyor sen ne ceşit dogum istiyorsun dedim hangisi benım bebegım ıcın saglıklı ise o hangisi riskli degılse o dedim ve bana dedıgi şey sen gebe kalarak risk Almıssın dedı ben sorumluluk kabul etmiyorum dedı keyfi de sezeryan yapamam dedı halbuki ben sezeryan istememistım sadece bebegım ıcın hangisi daha ıyıse onu istedim ve normal doguma da ikna olmustum neyse muayene etti dedı 1 cm acılma var cok az dedı yok denilecek kadar dedı sorumluluk almak istemiyordu belliydı ağlarak ordan çıktım çaresızce eve geldim vê çatı muanesınden sonra sancım başladı duş aldım soba yaktım oturdum sancımı takip ettim 5 dk bir e düstü esimi aldım taksiye bindim gittim acilden giris yaptım tansiyonum bakıldı kapıda 14 küsürdü ve hala aynı doktor nöbetcıydı acılma yok hala 1 cm sancılarım 3 dk da bir e düstü gene açılma yok sabah saat oldu 6 ve butun sancılarım gitti ayaklarım davul gıbı şişmiş karnım taş gıbı ve mosmor olmus ama sancı Mancı yok kahvaltı yapmadım dedim cıkıs yapıp doktoruma gıtcem gıttım cıkıs almak ıcın sorumluluk almam diyen doktor otur oturdugun yerde benden sonra ki doktor gelsin sonra nereye gıdıyor san gıt dedı ama nasıl ağlıyorum o kadar sene sonra boyle doktorların elıne düsmek benı daha da perısan etti 2 saat sonra baska nöbetcı doktor geldı benı gördugu gıbı bekletmıyelım onu Hangı doktor takip ediyorsa ona sorup direk sezeyana alalım dedı Allah o doktordan razı olsun mukemmel bır doktordu benım doktorumdan sezeryan icin izin istemis bana basta tüp bebek oldugum ıcın sezeryan öneren doktorum nöbetcı doktora eliniz den geldıgınce normal dogumu sonuna kadar deneyin demis nöbetcı doktor acılmam 1cm oldugu ıcın tup bebek de oldugu ıcın bana suni sancı vermedi bebegı daha fazla zorlamanın anlami yok dedi 18.03.2020 saat 14.00 de sezeryana aldı güle oynaya gittim ben acı cekmeye razıyım yeter ki bebegım ıyı olsun dedim ve korkma dan gıttım tansiyonum takrar ölçüldü tansiyon 15 küsürdü doktor ebelere kızdı tansiyonunu takip etmedınız mı cok yuksek tansiyon dedı acilden girince de 15 e yakin bır tansiyon la gıtmıstı 14.8 le Allahtan hemen ameliyattaydım yoksa normal doğumla o tansiyonla Allah korusun bebegı kaybederdım ellerım ayaklarım ondan şişmişti spinal belden uyusturma yaptılar ve yukarıda benı ameliyat ederken hepsi yukarıda ısık vurunca Metal yuzeymı bilmiyorum ama ayna gibi gözukuyor bütün ameliyat sürecenı izledim Allahım işte o muhtasem an geldı önce su sesi bebegımin suyunu patlatınca ses geldı saat 14.20 ardından bebegım ağladı o an varya o an dünyalara bedel Allahım isteyen herkese nasip etsin muhteşem bır duygu ağladım doktor bana bakarak gülümsedı bu senın bebegın duyuyor musun dedı ben sevinçten ağlıyorum giydirdiler ve getirip yanagıma dokundurdular Allah razı olsun ebe de cok ıyı di doktor da Allah iyilerle karsılastırsın bebegımı goturduler benide 14.45 de çıkardılar odaya geldim bebegım yoktu nerde bebegım dedım ufak bır solunum sıkıntısı cektı dedıler kuveze aldık ama hemen gelir dedıler ufak bır sey korkma dedıler 2 saat odada onun gelmesini bekledim getirdiler ama aç dedıler hemen mama alın dedıler kan şekeri düsmüs dedıler sütüm yoktu mama aldık verdık sukur duzeldı derken bir gece yanımda kaldı ertesi gunu kan aldılar bebegım de sarılık cıktı beslenmeye baglı sarılık degıl dedıler kan uyuşmazlığına baglı dedıler benım kan gurubum negatif esım pozitif ve bebek de pozitif dogdu bebegımi benden alıp ambulansla baska sehıre sefk ettiler bizim hastanede Yenı dogan kuvuzler hep doluymus ben hastanede kaldım oda baska bır sehır de baska bır hastaneye gitti ben bu gun taburcu oldum bebegım hala ışık tedavisi göruyor evden karnı dolu çıktım kucagı bos döndüm cok agladım Eve girmek istemedim 😭 bulundugu hastane ile görustüm tedavi ıyı gıdıyor dedıler insallah bebegıme sag salim en kısa sürede kavusurum sizlerde dua edin insallah cok uzun oldu hakkınızı helal edin soracagınız bır sey varsa sorun cevaplarım 💕