lavienrose Haftadayız Detaylı ultrasonda ense kalınlığımız normal çıktı ama burun kemiği yok denecek kadar az… doktor amniyosentez önerdi yüksek risk grubundasın dedi. 12+5 bugün her şeyi normal burun ölçüsü 1,04 mm çıktı. Bu konuda bi bilgisi olan var mı… böyle olup down sendromlu olmayan…
Dugmeveannesi_ lavienrose 12.haftada seni kim detaylıca aldı çok merak ettim. 20 haftadan sonra detaylıca girilir bebeğin daha nesi belkide girdin detayliya aklın karismasin hiç. 20.haftadan sonra tekrar git canim
CgdmZtrk lavienrose Allah aşkına 10 gram bebeğin ne burnu olacakmış. Hiç aklın karışmasın o haftalarda detaylı yapılmaz
58_edaygmr_58 lavienrose canım 12. Haftada detaylı olmaz o haftada gelişmemiş olur her şeyi doktorun yaptırsa doktoru değiştir bence canını da sıkma 20. Haftadan sorna git 20 ve 24 hafta arasında yapılıyor o zamana kadar gelişir bir sıkıntı olmaz inşallah
Ayyucebanu lavienrose sıkma canını yüzde yüz down sendromu denilen çocuklar sağlıklı doğabiliyor sen dua et kimi çocuk yapısal olarak anne babaya benziyor ensesi kalın veya burnu minnak olabiliyor bu ölçüm direkt down sendromu demek olmayabilir
lavienrose CgdmZtrk 😞 iki doktor gördü aynı şeyi söyledi içim paramparça çok korkuyorum be yapacağımı bilmiyorum 😢
lavienrose Deletedmom337 Kan almadı ultrasonla baktı kuzum… kan alsakta Risklisin dedi ikili tarama testi sonuc vermez dedi😞
lavienrose Kan almadı ultrasonla baktı kuzum… kan alsakta Risklisin dedi ikili tarama testi sonuc vermez dedi😞
Bsraaac lavienrose merhabaa burnu çok küçük olduğu zaman da gözükmeyebiliyor ben de geçen hafta yaptırdım 12. Haftamdı . doktorum özellikle söyledi bu testler kesin doğrudur diyemeyiz diye çok şükür benim sorun çıkmadı sen gönlünü ferah tut canımm dediğim gibii bebeğinin burnu küçük olabilir sen takılmaaa üzülme
ilkbahar 11.hafta doktor kendi detaylıca bi takım şeylere bakıyo özellikle burun kemiği ve ense kalınlığı bu da bi nevi detaylı ultrason sayılır.. 🙂 Normalde burun kemiği görülmeyen ya da çok küçük olanlara 2li test öneriliyo o da riskli çıkarsa amniyosenteze yönlendiriliyo… Tabi %100 sonuç değil %1 felan yanılma payları da olabiliyo testlerin… Ama Türkiyede burun kemiği ense kalınlığı normal olsa bile her Allahın kuluna 2li 3lü test yapılıyo… 🤭😁
masalsii lavienrose tam net hatırlamıyorum ama doktorum öyle söylemişti sonrada herhangi bi sorunla karşılaşmadım ama yanlış yönlendirmş olmayım aklımda kalan o benim
babys-20 Detaylı denen usg dopler ile yapılandır üç boyutludur, farklı olan cihazdır yanı hafta önemli değil bu bir , bu bakılan da ikili test değerleri o yüzden doktorunuzu dinleyin
lavienrose babys-20 bana yaptıgı iki boyutlu ultrasondu bitek burun kemiği yok denecek kadar kısa dedi down sendrom riski var dedi
Perihanvdt lavienrose benim arkadaşımın bebeği içinde burnu yok dediler hemde acıbademde sonra başka dr a gitti özele gayette burnu var dedi.başka hastaneye gidin bence