Ben 33+4üm. Evet bi ozel doktora gidiyorum ama inan kafam cok karisik. Kendimde ebeyim. Simdi arkadaslar yaziyor doktorum soyle ilgili cok memnunum boyle ilgili cok memnunum. Doktorun ilgili olmasi tamam bi yere kadar guzelde onemli olan dogum anı. Sezeryanda doktor ne kadar kesi acar , eli pratikmi, ameliyathane ekibi nasil? Cunku bazen dikisleri onlar atiyor bunlari bilmek lazim. Normal dogum sureci ise bambaska bisey. Kimisinin dogumu 2 saat gibi cok kisa surede gerceklesiyor ve ebe doktorun cok mudehale etmesine gerek kalmiyor bu gebeler hangi hastanede dogum yaparsa yapsin cok memnun kaliyorlar. Ama dogum sureci cok uzun surenler acilmasi gec olanlar, sabahtan aksama kadar sanci cekenler, suni sanciyi cok alip bebeginin kalp atimlari skntiyabgirdi diye sezeryana girmek zorunda olanlar, gercekten merhametsiz doktor yada ebe eline dusenler bunlarda hanhi hastanede dogum yaparsa yapsin hep kotu anlatacaklar. O hastanede calisan biri olmadikca o doktor ebe yada iste ameliyathane ekibinin nasil yaklasimlari oldugunu bilemyecegimiz icin bu bence tamamen sans isi. Ne ozel doktorlar var normal dogum sureci hic baslamamis kadinlari zorla dogurtan. Ne devlet hastanesi doktorlari var eli cok vaka gormekten pratiklesmis incitmeden ama hicte ilgi gostermeden sana kolay dogum sureci yasatacak. Yani demem o ki bakma sen doktorum cok ilgili diyenlere . Cogu ne yasadigini bilmiyor bile . Ben özelde Ne sezeryanlar gordum kadin alkolik oldugu icin hicbir sekilde uyusmayip tum seseryan boyunca canli canli aci aci kesilip bicilip sonrada bi ilacla hersey unutturulan , hicbirseyden haberi olmayan. Ne normal dogumlar gordum doktor mesaisi bitmeden yetissin diye suni sancilar bol bol verilerek bebegi zora kosulan , sonra ya sezeryanlik yada oldukca zor kesili olan. İcimizi ferah tutup Allaha dua etmekten baska caremiz yok bence . Parasiylada olsa parasizda olsa bu bizim sansimiza ne denk gelirse. İnsallah agrisiz,sizisiz nasil oldugunu bile bilmeden cok kisa surede, mumkunse epizyosuz,sancisiz saglikli bi anne olarak saglikli bebegimizi kucagimiza aliriz 🤲🏻. Ben ilk dogumumdada cok dua ettim inanilmaz hatta mucize bi sekilde hersey istedigim gibi gerceklesti. Umarim bu dogumumda oyle gecer diye dua ediyorum. Doktor konusuna gelince, dogumun surecine gore karar verecegim insallah. Mesela acikligim fazla dogumum yakin baska hastanelere yetisecek vaktim yoksa arabamizda olmadigi icin en kolay gidebilcegim ozel hastaneye gitcem mecbur. Ama daha dogumum yeni baslamis 1 saatten fazla yol sorun olmucaKsa gaziemir yada urla devlet hastanelerine bi gitmek istiyorum cok guzel diyorlar . Olurda gidemezsem arac bulamazsak buca devlet hastanesi . Bakalim nasibimizde ne olacak