Doğum yapalı 16 gün oldu ve hikayemi cesaret olması için yazıyorum..
Öncelikle suyum az olduğu için kontrollere haftada 2 gün gidiyordum ve 38+3te sabah yine kontrole gittiğimizde suyumun çok azaldığını ve yatışımın yapılacağını öğrendim. Doktorum bende istiyorsam normal doğumu fitil vererek deneyebileceğimizi söyledi bende istediğim için kabul ettim ve içimde bir korku ve tereddütle doğumhaneye girdim eşimle. Ebe saat sabah 9 gibi fitil yerleştirdi ve bu fitilin kendi sancılarım getireceğini söyledi, yarım saat sonra hafiften sancım başladı ama beni zorlamıyordu. Sancılarımı pilates topu üzerinde ve duşta geçirdim ama beklediğim gibi sancım yoktu kolay karşılıyordum. Doktorumun mesaisi bitti ve yan odamda sürekli beni bekledi açıklık kontrollerini sürekli kendisi yaptı, zor olduğunu ama çok iyi gittiğimi sürekli herşeyin yolunda olduğunu söyleyip motive ediyordu. Akşam saat 20:00da hadi tekrar bakalım diye çatala aldı beni ve ıkınmamı söyledi bir kaç kez bu şekilde deneme yaptık ve artık başlayabiliriz dedi. Nasıl ıkınmamı gerektiğini gösterdi ve sancım geldiğinde ıkınmamı istedi, ikinci veya üçüncü ıkınmamda doktorum kesi atmak istemiyorum kıyamıyorum hadi dediğinde bırakmadan daha da ıkındım ve bebeğimin ağlama sesini duydum🙏🏻 doktorum kesi atmadı ancak kızım biraz sıyırmış bu nedenle içten dikiş im oldu ve dıştan ise bir tane dikişim oldu ve sonrasında hiç ağrım olmadı. Gerçekten ben normal doğum yaptıysam herkes yapar, hiç inanamıyordum normal doğum yapabileceğime. Benim size tavsiyem doğum anına kadar doğumu düşünmeyin ve akışına bırakın, inanın herşey çok kolay oluyor.
Vee doktorun ne kadar önemli olduğunu birkez daha anladım😍
@adm sabitler misiniz