Çok şükür ki ben de doğum hikayemi buraya yazabiliyorum.. Şubat annelerindenim kızlar biraz geç oldu hikayemi anlatmam. En başından beri normal doğum istiyordum doktorum da hep bunun için cesaretlendirdi ta ki son kontrolüme kadar. 39 haftalık olmuştum fakat oğluşumun gelmeye niyeti yoktu. Doktorum da göbek çevresinin biraz tombiş olduğunu söyledi. Açılma sancı doğum için hiçbir belirti yoktu. Sonunda riske atmak istemediğini söyledi ve 20.02.2020 için sezaryen günü verdi tarihi çok beğenmiştim😻. Ben hep normal doğum istediğim için korkuyordum ama hep doktoruma güvendim. Neyse 20 Şubat günü sabah erkenden gittik eşimle 39+6 olmuştuk. Kontrollerimi yaptı doktorumuz ultrasonda baktı sezaryen için yatışımı verdi öğlen gelip Doğuma alıcam seni dedi. Toparlandım kalktım tam kapıdan çıkıyorduk ki canım dur dedi doktorum ben seni alttan muayene etmek istiyorum tekrar. Tabi dedim ben hala normal doğum istiyorum ama sancım falan hiç olmadı. Açıklığıma baktı 4 cm olmuş dedi😱 Biz şok olduk ama çok mutluydum ilk Doğumum bu arada. Doktorum da ben seni normal doğurtucam izninle dedi. Çok heyecanlandım size bırakıyorum hocam dedim ve iyi ki de öyle yapmışım. Odama çıktık sancım hala yok. Suni sancı verdiler etkisini yarım saatte gösterdi. Bol bol yürüdüm merdiven indim çıktım sancılarım gelene kadar. Sonra sancılarım başladı evet çok zor ama dayanılmayacak kadar değil kızlar sancılar geldikçe sakin kaldım derin derin nefes aldım belime masaj yaptırdım. Asla bağırmadım bağırmak sadece güç kaybettirirdi. Ebe ve doktorum ara ara açıklık kontrol ediyorlardı bir saatte 6 cm olmuştu ebem suyumu patlattı onda da korkacak bir şey yok veee patlattıktan sonra 2 saatin sonunda tam açıklığa ulaştım. Tuvalet için lavaboya girmiştim o ıkınma hissi geliyor derler ya işte o hissi o an anladım bebeğimin geldiğini hissettim💙 Hemen ebeyi çağırdı annemler. Nstye bağladı ebe ama o ıkınma hissi yine gelmişti tekrar söyledim çatala aldı hemen. Doğum başlamış dedi ve doktorum geldi. Yapmam gerekenleri anlattı hepsini dediği gibi uyguladım burada doktoru dinlemek çok önemli elimden geldiğince bağrmamaya çalıştım gözlerimi kapattım sadece doktorumu dinledim ve 3. ıkınmamda oğlum akıverdi içimden o büyülü an anlatılmaz ancak yaşanır😻. Daha sonra tekrar ıkınmamı istedi ve plesenta çıktı. Bebeğimi göğsüme koydular her şeyi unuttum bu bambaşka bi duyguydu.. Doktorumun söylediği gibi bebişim biraz iriydi 4035 gram 53 cm doğdu dıştan da 5 dikişim vardı. Doğum gerçekleşince odaya götürdüler beni herkes doğumhanenin kapısında bekliyordu. O an da çok duygusal olmuştu benim için. Özellikle annemi görünce dayanamadım.. İyi ki doktoruma güvenmişim Allah razı olsun ondan. Normal Doğumdan korkmayın kızlar o an o his hiçbir şeye değişilmez. Benim sezaryen diye gidip 2 saatte gerçekleşen normal doğumum da böyle. Şimdi oğlum yanımda biz 28 günlük olduk bile ❤️. Zaman su gibi.. Umarım siz de bebişlerinize sağlıkla kavuşursunuz 💕✋🏻