p_A Kızlar merhaba size bisey paylasmak istiyom ve ayni durumda olan veya ayni hastaligi gecirmis olan varsa lutfen bana onerilerinizi yazin ben 4 yıllik evliyim ve 4 yil boyunca eşimle ilişkiye giremedim gecen sene jinekolok muayenesi gordum ve en sonunda girdik ama zar zor 6 7 ay iliskiye girdik cocuk istiyoduk artik hic korunmadim ve ben 6 ay boyunca gene hep aci cekiyodum sonra hamile kaldim 12inci haftamda iliskiye girdim benden kan geldi cok hemn acile gittik fitil fln verdi kesinlikle iliskiye girmeyin bunyem kaldirmiyomus dedi ve ben 31 haftalik hamileyim simdiye kadar gene 1 kere bile girmedim simdi de ben normal dogum istemiyom vajinayi elden muayene yapiyolarmis bakiyolarmis aciklik varmi die ben acahip korkuyum daha iliskinin pisikolojisini ustumden atamadim ben ne ypcm ya cok stres yapym neolur yrdmci olun sizce nyapim
Hosgeldinbebek p_A canım benim kıyamam seni öyle iyi anlıyorum ki, balayım berbat geçti her denemede ağlama krizleri. En son doktora gittim musyne etti hala bakiresin dedi yine ağlama krizleri. 8 aylık evliyim 6 ayda çözdük şükür, 7 haftalık da gebeyim. Ben de istemiyorum doktoruma söyledim, zorlayacak bir durum yok gibi şuan için
TAkilicci p_A kendini kastığında, kitlediğinde her şeyin daha zor olacağını biliyorsun. Alttan muayene olacaksan, koltuğa çık, televizyon izler gibi yayıl, kendini sal, ultrason kalın, sert hasa can yakan bir şey değil emin ol
sonsuzadek p_A eşiniz bu süreçte iyi size destek oldu, erkekler 1 hafta hayızken zor dayanıyor birlikte olmamaya
Gulanelis p_A bende tam atlatamadım oluyor ama tam olmuyor ben doktora söyledim ona göre muayene edecek
p_A Hosgeldinbebek bende doktoruma dedim ama doktor dediki 37 haftada cati muayenesi ypcaz o zmn belli olur dedi normal mi sezeryanmi die 30 haftada kntrl ederken herseyin gayet iyi makat genis fln ypti ama ben afedersin genital bolgeme ben bile eliyemiyom cok kasilmam var ya yururken fln cok yani 😥Cok acahip stres te yapmaya basladim hep dua ederim kuranlar hatim ettim yasin okuyom hep dua ediyom rabbim sen hepimizin dogumunu kolaylastr die
Hosgeldinbebek p_A amin inşallah kolaylıkla olur, psikolojik olarak kendimiz hazırlayabiliriz bence istersek? Suan benm 7 haftalık boş gebelik riski var vajinal ultrason gerekiyor mecburum
edanur2426 p_A bence psikolojik senin tamamen bu kadar üzerine düşünmemeye kendini kasmamaya çalış ama çok zor hemen atlatabileceğin birşey değil gibi sezaryan düşün bence bu piskolojiyle normal Doğuma girmen pek sağlıklı olmaz gibi uzun yürüyüşler yapıp kendini sakinleştirmeye çalış bence çok geçmiş olsun sağ Salim alırsın inşallah bebeğini kucağına
p_A sonsuzadek aynen ben ne yapsam onun hakkini odiyemem simdi hep soyluyodu allah buyuktur bugun yprz yarn yprz ole die die gitti vala
p_A Gulanelis tam olmuyo derken nasil anliyon ki tm olmadigini benden kan gelmedi acaba benimde mi tm olmadi
Nltka Bende vajinusmus hastadayım tedavi gördüğüm sırada hamile kaldım . Hamileyken de birlikte oldum. Kendimi yine minik minik kasıyordum ama ilişkide zevk alabiliyorum . 7 aydan sonra bıraktı ama eşim karnımda çok büyüdüğü için tedirgin olmaya başladı çünkü . Geçen ağırlarım vardı ilk defa alttan muayne edildim ve hiç korkulacak birşey yokmuş . Kendini kasma yeter . Rahat bırak . Bende normal doğum istiyorum bu illetten kurtulmak için psikolojik olarak iyi geleceğine inanıyorum normal doğumun . Rahatlat kendini içinden kocaman bebek çıkıcak iki parmak muaynesi ne kadar zor olabilir ki diye düşün .
Behll_drl Canım ben de yaşadım aynı sıkıntıları daha 2 aylık evliyken şahane bi doktor sayesinde hallettik çok şükür ve ben sonrasında ilişki anlamında hiç sorun yaşamadım. 2 buçuk yıllık evliyim 8 haftalık hamileyim ilk vajinal muayenemde ben de çok tedirgindim hatta ben vajinusmusluydum lütfen bakmayın dikkat edin diye yalvarmıştım bakan doktora🙈 ama hepsi ilk muayeneye kadarmış klişe olcak ama rahat ol kendini ne kadar skarsan o kadar zor geçer ayrıca doktoruna da bu özel durumundan bahsedip brz daha nazik davranmasını isteyebilirsin
p_A Behll_drl evet ona soyledim oda normal olma sansin varmi yokmu 4 fta sonra belli olcak diyince bnde bisey demedim
Serenity_ 9 ay boyunca savastim o illetle. Benim problemim farkliydi oda vajinismusa cevirdi malesef. Kucuk bir operasyonla atlatmis sayildim bende. Daha dogrusu tam atlatamadim ama en azindan aglama krizlerine girmiyorum. Hatta catal kabusumdu hala ultrasona girerken gordugumde icim urperiyor. Operasyonumu yapan doktorum suan gebeligimi takip ediyor. Sezeryan istiyorum dedigimde tamam olabilir dedi kadincagiz basina gelecegi biliyor sanirim 🤣 ama bazen de bir deli cesareti geliyor normal mi yapsam diye de dusunmuyo degilim 😁
p_A Serenity_ ya bizler olamayiz normal dogum niye biliyonmu yani zaten bizim kizlik zarimiz dar ve diger pijikolojiyi daha yeni atlatmisken hemen doburu bilmiyom ya ben yapsamda hem normal dogum sanciyi cekicem altn bkck fln filn en sonda malesef aciklik yok sezeryana almaliyiz derler hep oyle oluyo ztn
tugce0606 p_A kuzum bende 8 aylik evliyim 4 ay önce hallettim doktora gidip tedavi oldum çok şükür bitti 4 ay önce muhteşem gün gerçekleşti ve su an 4 aylikta hamileyim ilk yapabildiğim hafta kalmışım 🥰 şu ana jadar hiç alttan olmadım muayene çatı muayenesinde mecburen bakılması gerekiyor ve baktirivam şöyle düşünüyorum biz o konuyu hallettik iki parmak neden zor olsun ki bakıp çekecek doktor . Ve siz nasıl atlattiniz bilmiyorum ama ben kız halimle işte o tedavi sürecinde çatala çıkıp doktor tek parmakla başladı sonra iki parmak üç parmak derken devam ettik kız hatta şu vibrator varya onla çalıştık sonra şeyle gebelere alttan bakılan ultrason aleti varya upuzun bı alet hah onunla çalıştık onu sokmuştu kadın düşün 🤭 ben o an ruyadaydim tabi doktor sana bravo bunu gebeler bile kabul etmiyor demişti şu an düşünüyorum da kız halimle daha eşimle ilişkiye girmeden onları yaptimsa inşallah çatı muayenesini de halleticem sonuçta oda parmaklarla bakma değil mi . Ama iş doğuma gelince sezeryan olmak istiyorum planlı. Normal doğum yapamam gibi geliyor düşün sorunu atlattigim halde 🙄
p_A Ooo masallah sana ya benim sadece 3 seansta bitti parmak egzersizi yaptirdi ben ucuncu parmagimi bende koydum ve bir aksam denedik allah iste birden oluverdi dedigin gibi idare edrz ya
tugce0606 p_A sağol bitanem aslında hiç değilim ama mecbur kalınca demek ki oluyor Rabbim bütün sıkıntılarımızı gidersin insallahh 🌺❤️