Herkese merhaba biraz uzun olacak🤗 doğum hikayemi yazıp yazmamakta kararsızdım ama ben de sonunda yazmak istedim. Hamileliğim ilk başlarda harika geçmişti ne bir bulantı ne bir şikayetim yoktu hamile gibi değildim. 32.haftamda çalışır raporu almak için hastaneye gittiğimde beni perinatologa yönlendirdiler çünkü suyum azalmıştı ve bebeğimin gelişimi gerideydi. Perinatologa gittiğimde acil yatış önerdiler ve ikilemde de kalsam yatışım yapıldı. Çok zor bir süreç geçirdim hastanede sadece nst çekiliyor bir şey yapılıyordu kendi araştırmalarımla havuç suyu içtim günlerce ve suyum sonra arttı 10 gün sonunda kendi isteğimle çıkış yaptım hastaneden ve 3 güne bir kontroller başladı gel zaman git zaman 38+5te doktorum gerilik devam ediyor riske atmayalım doğumu başlatalım dedi sabahına yatışım olacaktı. Sabah 9da yatış yapıldı ve suni sancı başlandı. İlk başlarda gayet iyiydim dozu azdı öğleden sonra sancılar kendini belli etmeye canımı yakmaya başladı. Öğleden sonra 16 civarı birden suyum geldi suyumun az olmasından dolayı su gelince ben korktum bebeğim susuz kalır diye ama yersiz korkuymuş o su doğum anına kadar gelmeye devam etti. Akşam 7 itibariyle sancılar dayanılmaz hale gelmişti normalde kimse yanıma alınmıyordu ama kayınvalidem geldi izinle hem susuzluk hem sancı dayanılmaz olmuştu sancılar nstde yatarken çok zordu sürekli hemşireye wcye gitme bahanesiyle söktürüp yürüyüş yapıyor wcde bol bol squat yapıyordum. Ebe akşam 9da gelip açıklığa baktı ve beynimden vuruldum 1 cm di sadece. O an inancım azaldı herkes baştan beri suni sancıyla başlarsa sezeryanla biter diyordu ben inat etmiştim ama halim kalmamıştı. 14.saatte açıklığım hala 2 cmdi ebe perine masajı yaptı ve duşa girmek istedim kv belime masaj yaptı duşta çömeldim ve sıcak suyu tuttum. Pilates topum yoktu ama var gibi sürekli çömelerek yaylandım. Her sancı geldiğinde bu şekilde karşıladım. Sabaha karşı 3 olmuştu ve açıklığım hala 4 cmdi😔 umutsuz bir şekilde ebe geri gitti o andan sonra hiç yatmadım hep sancıyı yaylanarak karşıladım. Bunca saat buna dayanmıştım artık pes edemezdim. Kızlar Rabbim biliyor ya bir an olsun dilimden Allah adını düşürmedim. Sürekli dua ettim okudum okudum. Suni sancıyı kapattılar kendi sancılarım devam etti ve 4 buçukta sancı sırasında ıkınma hissi geldi ebeyi çağırdım hemen ıkınma dedi elimde değil ben ıkınmıyorum baskı var dedim ve açıklığa bir baktılar 8 cm😲🙈 odam hemen hazırlandı yatak çatala çevrildi ve ebe ıkınma geldikçe ıkın kaka yapar gibi dedi. İnsan utanıyor o an ya yaparsam diye ama ebe çok iyiydi sakın utanma yap dedi. O an her şeyi unutup bebeğimi düşündüm meleğim gelmek için uğraşıyordu ve artık bende ona yardım etmeliydim. Her sancıda ıkındım ve sabah 05:00 kafasını görebiliyorum dedi ebe ıkınma isteği geldiğinde nefesini tut ve ıkın dediler ilk başta yapamadım sonra bir anda tüm gücümle uzun bir ıkınmadan sonra meleğimin o incecik çığlığını duydum. Gözyaşlarıma hakim olamıyordum kızım annem gelmişti dünyaya 19 saat sancıdan sonra başarmıştım. Kızımın kontrolleri yapılırken benim dikişlerim atıldı kesi yoktu ama yırtılmam vardı. İç dikişlerim çok olduğundan 1 saat sürdü sabah ezanı okunurken kızımı kucağıma verdiler ve kulağına direk kelime i tevhid ve kelime i şehadet getirdim. Kızıma baktıkça dünyadaki en güçlü kişi benmişim gibi hissediyordum☺️ minik mucizem gerçekten minicik doğdu 2280 gr 45 cm olarak geldi dünyama. Rabbim her okuyan herkese güzel doğumlar nasip etsin. Onca ağrıya rağmen bugün olsun yine normal doğururum. Doğumdan hemen sonra kucağıma aldım emzirdim tüm bakımını kendim yaptım evime çıkınca da hiç yatmadım. Herkese önerim dua edin bol bol ben 19 saat dilimden duamı düşürmedim. Sancı sırasında Ya Şafi diye inledim. Rabbim gerçekten yardım ediyor🤲 uzun uzun anlattım ama helal edin hakkınızı sorular varsa seve seve cevaplarım👍🤗