Dogumdan önce buraya bir önceki gün neler hissettiğimi yazmıştım eşimle gecirdigim son günu paylaşmıstım sizlerle. Çoğunuz Doğum hikayemi okumayı istemiştiniz anca fırsat buldum. Bugün tam 5 gün oldu doğum yapalı. Ama 5 günde toplam 3 - 4 saat uyumuşumdur .
Gelelim o muhteşem güne. .
- Sabah saat 5: 30 . Zil sesiyle yataktan sıcradım. Bugün oğlumu kucağıma alıcam dedim aynaya baktım göbeğimi sevdim.. uzun uzun o göbeği ozleyecegimi düşündüm. Sonra duşa girdim jiletle her yerimi aldım . Kese yaptım. Mis gibi oldum. 🙂 abdesti mi alıp çıktım. Odaya girdim eşimle telefondan müzik açtık o saçlarımı kuruttu. Taradı. . Sonra üstümüzü giyindik valizlerle evden çıktık. Arabaya bindik ama kalbim nasıl güm güm atıyor anlatamam. Neyse hastaneye girdik annenler babamlar kayınvalidem filan herkes orda önce bişeyler imzaladik sonra nst ye gönderdiler son kez bebeğimin kalp atışlarını dinliyordum. Videoya filan çektirdim ablamlara .. 😂 sonra doktorum geldi. Seni birazdan ameliyat haneye alıcaz dedi. Bende burdan çıkınca hemen mi dedim ! 😁 daha ne kadar tutmayı düşünüyorsun dedi 🙈🙈🙊 neyse odaya geldiğimde Odam süslenmişti. Hemşireler üstüme ameliyat önlüğü giydirceklerdi. Bi an panik yaptım çocuk gibi " çişimi yapabilirmiyim "dedim 🙆 gittim yaptım. Sonra önlügü giydirdiler kendimi herkesin içinde çıplak hissettim bi an. İçimde hiç bişey yok. Sedyeyle beni ameliyat haneye götürmek için odadan çıkarlarken eşimi gördüm babamları annemleri. . Bana hepsi korkma sakin filan diyordu . Ben gülümsüyordum ama buz gibi olmuştum panikten. Sonra beni asansörle ameliyat haneye indirdiler. Kapılar kapandı ailem dışarda kaldı. Korktum o an. Sonra doktorlar başıma toplandı. Hayatımda ilk defa ameliyat haneyi gördüm. Buz gibiydi . Hepsi beni rahatlatmaya çalışıyordu. Bir yandan müzik çalıyordu. Sonra bana biraz Eğil şimdi beline iğne yapıcaz sen uyusucaksin filan dediler nefesim kesildi o an . İğne o kadar acıtmadı. Serum daha çok acıtmıştı. " Çıt!: " diye bir ses duydum sonra bacaklarım birden uyuştu. Isındı .. sonra bana doktorlar dokunup hissediyormusun dediler. Dedimki uyuştu ama dokunduğunuzu hissediyorum sadece o parmakla bastırma hissi yook ama dokunduğunuzu hissediyorum bi sorun mu var dedim. Sonra doktorum geldi. Sakin ol suan sana yapcaģimiz herseyi hissediceksin ama acı hissetmiceksin dedi. O aan bittim dedim . Sezeryan ı ben oyüzden istemiştim. yani kesildiğimi hissedicem ama acı hissetmicem.👻👻👻 korku doldu içim . Ama yapcak bişey yoktu artık. Doktorların yaptığı herseyi hissettim. Hatta yukarıda ki ışık lambasından gördüm bile. Jöle gibi içinde oynuyorlar filan. 🙈 sonra 3 kere göğüs kafesimden bastırdılar onun acısı hissettim . Ve ee o mükemmel ses.. Allahım dedim bu benden mi çıktı. Doktor bana gösterdi Bebeğimi .. saçlarına bakıyorum ayaklarına parmaklarına. Ağladım o an.. mucize dedim ya.. hemşireler giydirirlerken onları seyrettim. Ameliyat 45 dakika sürdü Bebeğimi giydirip cikarirlarken Selam gönderdim eşime. Sonra ameliyattan çıktim hepsi bana bebeğimin çok güzel oldugunu söylüyorlardı. . Odaya gidince ilk bebeğimi getirdiler emzirmem için üzerime verdiklerinde bir daha ağladım ağlayarak emzirdim. Buraya kadar herşey güzeldi. Fakat hastanedeki 2. Gün lohusa depresyonu yaşadım. Bebek zor emiyor. Gelen giden misafirler ( akrabalar gorumcem vs.) mememi bi oraya bi buraya cekiyolar. Kundak yapiyolar filan ayağa kalkıp ilgilenemedim bebegimle. En son hepsine bağırdım bırakın ben ilgilencem diye ayağa kalktım. Hala Ayaktayım hiç yatamadim. Çünkü bebeğiniz olunca anlarsınız onunla kendiniz ilgilenmek isteyeceksiniz . Ameliyatı gözüm bile görmeden bu dikislerden bile eğilip emziriyorum iki büklüm. Uyku zaten yyok. . Ama ona bakınca huzur buluyorum . ( aa şimdi ağlıyor bir dakika !!!😲😲🙆🙈)
Evet şimdi geldim. Emzir gaz çıkar yatır. Şimdi hayat böyle gidiyor. Bu arada süt konusunda pes etmeden emzirin. Süt gelir. Sezeryan dan sonra süt olmaz mama alın bebek durmaz dedi hemşireler . İnatla emzirdim. Az çok geldi. 3. Gün indi süt. 💙sakin pes etmeyin . Bu arada hastanede en çok beze ihtiyaç oluyor.
10 tane az geldi.
Bide sezeryan olcaksaniz hasta kilot bezi alın kendinize. Hastanedeki o bezler kocaman.
Gecelik tarzı pijamayla çok rahat ettim . Sizde öyle yapın. 😊
Daha fazla yazardım ama minik yaramaz rahat durmuyor. Öptüm sizleri kocaman. He bu arada hamileligi özledim gerçekten tadını çıkarın. Eslerinizle de bol bol zaman geçirin. . Bebekten vakit olmuyor. Sarıla sarılara uzun uzun uyuyun. Şimdi eşim uyuyor mesela odamızda. . Benim tüm günum salonda geçiyor. 😚 görüşürüz güzel hamileler. Rabbim hepinize bu duyguyu yaşatsın . 💐🎀🎀💐🎀