Merve6475 Canım çok sıkkın kızlar bugün şeker yüklemem vardı ve şekerim cıktı moralim çok bozuldu şeker takibi yapcam günde 8 defa persembe günü sonuclara göre ya sadece diyet verilecek yada insülin ☹️
damlanne Merve6475 bende bugün yaptım senin kaç çıktı canm geçmiş olsun inşallah gerek kalmaz insülüne diyetle halledersin canını sıkma 🤲
Aysayb Merve6475 iyi ki yaptırmıssınız testi, asırı stres yaparsanız kortızol hormonunuz yukselir ve bu da sekeri yukseltir,stres yapmadan dıyetınıze dıkkat edın,coğu hastada diyet ile kontrol altına alınıyor,cok gecmıs olsun
Dua38 Merve6475 Bende de var gebelik şekeri diyetle ve düzenli kontrolle kontrol altına alınıyor sıkma canını bende ilk öğrenince şok oldum ama ne yapman gerektiğini bilirsen tedbirini alırsan taktir Rabbimden 🙂
Merve6475 damlanne canım birinci saat 198 cıktı ikinci saat 117 suan diyet verdiler şeker takibi iste persembe günü götürcem takiplerimi ona göre ya diyete devam yada insülin hic beklemiyordum şok oldum ya normalde düsük gelir şekerim anlamadım
Merve6475 Aysayb tamam canım teşekkür ederim hic bekleniyordum ondan şok oldum sanırım bide kendimden çok bebekler için endişelendim normaldede dikkat eden birisiyim artık daha çok dikkat edicem
Merve6475 Dua38 inşallah canım ya bugün tokluk 1. Saatte yüksek cıktı ağladım baya 🙈 ilk gün diye belkide böyle diğer günler insallah düzene girer
Dua38 Merve6475 Seni çok iyi anlıyorum aynı duyguları yaşadım merak etme düzelir sen diyetini bozma bol suyunu içöğün atlama düzenli kontrolle re git bişey olmaz Allah ın izniyle
Merve6475 Dua38 canım dikkat ediyorum ama yine aynı yüksek seyrediyo bisey yemedigim halde anlamadım bu isi iyice canım sıkıldı
Dua38 Merve6475 Diyetisyen e gittin mi diyet listesi verir sana özel bir liste senin boyuna kilona bebeğin gelişimine göre ona uyarsan düşüyor zamanla normal seyrediyor
Merve6475 Dua38 valla hic öyle bisey demedi bana canım genel bisey verdi gecti acıkcası kendi cabamla biseyler yapmaya calısıyorum
Dua38 Merve6475 öyle olmaz ki şeker yüksek çıkınca kadın doğum dr dahiliyeye yönlendirir dahiliyeyle görüşürsün diyetisyen e yönlendirir dahiliye ve diyetisyen görüşür kişiye uygun kalori belirler ve ona göre diyet listesi verir diyetten 1 hafta sonra 2 hafta sonra düzenli testlerin yapılır gidişat a bakılır böyle olmazsa olmaz kendi başına bende bu yollardan geçtim hala dahiliyeye düzenli gidip değerlere baktırıyorum
Merve6475 Dua38 vermedi valla diyetisyen hemsireyim diye mi anlamadım yemek saatlerimi söyledi neyi yiyip yememem gerektiğini söyledi biliyorum zaten hepsini bugün allaha sükür ögle aksam güzel geldi
Dua38 Merve6475 Sevindim güzel gelmesine bakarsın olmazsa diyetisyeni değiştirirsin cnm yaa dert etme stres sehpama geçer bunlar da elbet 🙂
Merve6475 Dua38 aynen öyle canım ya sabah falanda stres yaptım da sonra hayırlısı dedim ya ne yapalım bebisler için dayancaz
Gulsahtavlaci Benimde çok yüksek çıktı malesef açlık 112 yükleme 1.saat 251 2.saat 185 çıktı.. dahiliye doktorum diyetisyene yönlendirdi ay sonuna kadar diyetime devam edip kan vericem.. dediğiniz gibi öğün atlamadan kaçamak doğru düzgün yapmadığım halde yükseliyor inşallah bu süreci sağlıkla atlatırıZ bu arada genetik aileden gelen bişey bu 28 haftalık hamileyim ve sadece 5 kilo almıştım🥺
Merve6475 Gulsahtavlaci kiloya bakmıyomuş ya dediğin gibi canım benimde ikiz 24 haftalıgız 5 kilo aldım bende diyet yapıyorum düzene girdi gibi düsünüyorum insallahta öyledir bakalım
Schule Kızlar korkmayın. Ben tip1 diabetli bir anne adayıyım. Cocuklugumdan beri diabetim var. Yediklerinizde karbonhidrata dikkat. Şekerli tüm şeylerden uzak durun ve egzersiz yapmayı ihmal etmeyin hiçbir sorun kalmaz ben tüm yaşantımı bu şekilde geçirmek zorunda kalıyorum 🤗
Merve6475 Schule ay haklısın canım çok gecmis olsun sanada dediğin gibi belli bir düzene koyduktan sonra normale dönüyo diye düsünüyorum bebekler olmasa bu kadar takmam sanırım tek düşündüğüm haliyle dikkat ediyoruz bu bebeklerin kilo alımını etkiler mi ? Kilo almama gibi durumları olur mu ? Benimkiler ikiz ya bide iki kat daha çok korkuyorum mesela. Sen neler yiyorsun öğünlerinde uzun oldu hakkını helal et😇
Schule Merve6475 düzensiz şeker bebekte olumsuz etkileri var. Yüksekliğinde bebek kilo alır. Ben suni şeker olmayan herseyi yiyorum az ve öz. Ara öğünlerimde taze meyveler var. Taze olan tüm sebzeler akşam yemeğim.