Öncelikle nacizane kendi deneyimlerimi ve kısa dönem tecrübemi paylaşmak istiyorum.Baştan belirtmek isterim ki hiç bir markayla özel bir ilişkim yoktur.Bahsedeceğim markaları kendi araştırmalarım ve etrafımdaki insanların tecrübesini karma yaparak ve bedelini kuruşu kuruşuna ödeyerek satın aldım.
*Çift taraflı tulum,bol ağız bezi ve fazla sayıda muslin hayat kurtarır.
*Göbek bölgesi için zıbın gömlek kullanmadım kısa kollu çıtçıtlı body kullandım.Sık sık göbekten lekeleniyor,mikrop kapmaması için gün aşırı değiştirdik.
*Göğüslerim çatladı,yarıldı kaç kat derisi kalktı.Lansinoh krem,zeytinyağı sürmek ve havalandırmak iyi geldi.
*Hamileyken gerekli olursa alırım dediğim süt pompası büyük bir nimetmiş.Öpüp başıma koyacağım nerdeyse.Süt kanallarım 15 günde açılmadı makina 2-3günde sütümü %70 çoğalttı.300 küsüre lansinoh un makinesini aldık.Gayet memnun kaldım.
*Maydanoz suyu ve pırasa çok gaz yaptı bana.Çocukta 2 gün gaz sancısı çekti.Pazı yemeği ve tavuk suyu çorbası sütüme iyi geldi.
*Sütüm yetmediği ve çocuk çok aç kaldığı ve 12 günde kilo alamadığı için mama+memeye devam ettik.Sma mamayı aldım ve gayet memnun kaldık.Çocuk şükür toparlandı biraz.Hala sütümü sağıp kaşıkla yada biberonla veriyorum.
*Süt arttırıcı olarak Rezene çayı aldım eczaneden.Onun da faydasını gördüm.Ayrıca günde bir maden suyu da arttırıcı özelliği varmış.Ceviz,badem,incir de aynı şekilde arttırıcı gıdalar arasında olduğunu edindim.
*Bez olarak sleppy yenidoğan almıştım stoklamamıştım.Bazen bezler iyi olsada alerji yapabiliyormuş.Gayet memnun kaldım.İnternetten ikinci siparişimi verdim -toplu alımlarda daha uygun oluyor-
*Sütümü sağıp biberonla verdiğim için evde yedek biberon olması iyi oluyor. 2-3 saatte beslendiği için sürekli yıkanması yada kaynatılmasıyla boşta biberon kalması kolaylık sağlıyor.(5-10 dk kaynatma yöntemini kullanıyorum)
Başımdan geçenleri kısaca derlemek istedim.Herkese hayırlı doğumlar ve yavrularıyla mutlu /sağlıklı bir ömür diliyorum.Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla bu bambaşka duyguyu yaşatsın.