Selamlar herkesee;
Bir gün buraya doğum hikayemi yazacağımı biliyordum ama bir yandan da sanki o gün hiç gelmeyecek gibiydi. 11 martta sabah 6.30 gibi nişanım gelmişti eşim gece vardiyasindan geldiğinde biraz bekleyelim öyle gidelim dedim. 16 gibi eşim uyandı hadi gidelim dedi doğacağına emin değildim çünkü daha günümüz de vardı ve agrım yoktu sadece kasılma vardı. Sanki içimize doğmuş gibi evi önce sildik süpürdük derledik topladık hastaneye gittik. Şehir hastanesinin acilinde kadın doğum acili vardı oraya gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal nst ve tuşe alalım dedi. Nstede doğum kasılmasına yakın kasılmalarım vardı ama hala ben sancı ağrı hissetmiyordum. Tuşe muayenesinde 1 cm açıklık var dedi. Nstyi de inceledikten sonra yatış yapalım dedi. Ben acilden doğumhaneye geçtim evrak işleri tamamlandı o sırada eşim eve çantaları almaya annelerimizi almaya gitti. Ben odaya geçtim ebe açıklık muayenesi için geldi 3 cm olmuş bile dedi nstye bağladı beklemeye geçtik. Hâlâ sancılarım yoktu. 20.00 da nöbet değişimde başka bir doktor geldi sancılar düzensiz ama açıklık baya hızlı ilerliyor suni takıp doğumu başlatmak istiyorum rızan var mı dedi. Bende onayladım 1 saat sonra serum takıldı. Benim biraz biraz ağrı hissetmem saat 22 yi buldu o sırada açıklık 4 cm oldu ebe açıklık yavaşladı dedi birde bebeğin kalp atışları bir iki kere düşünce suyunu artık patlatalım dedi. Ağrılar o saatten sonra vurmaya başladı ama hala dayanabiliyordum bir kere daha nstye bağladılar artık düzenli ağrılarım geliyodu sadece açıklığı bekliyorduk. 00.00 da açıklık 6 cm oldu. Ama artık ağrılarda dayanılmaz olmaya başladı ılık suya girdim falan ama çok zorluyordu. En son saat gece 3 olduğunda ebe kontrole geldi o sırada ben bir saniye ağrı geldi bekleyin dedim sonra ben sanırım büyük tuvaletimi altıma kaçıracağım dedim. Oda sanırım ıkınmanın vakti geldi dedi ve evet kontrol etti tam açıklık dedi. Ben hazırlanıp geliyorum sen ağrı geldikçe ıkın dedi. Ebe hazırlanırken odayı hazırladılar yatak çatal haline geldi beni iyice yerleştirdiler ebeler geldi ve ıkınmaya başladım 5 6 ıkınma sonunda çatı da sıkıştı dediler o sırada diğer ebelerden biride karnına basıcam kuvvetle ıkın dedi. Ebe basınca 2. Ikınmada oğlum kucağıma verildi. Çatıda sıkıştığı için biraz kesi ve dikiş fazlaydı ama zaten o sırada onlarda umrumda değildi. Tam 12.03.2020 de 3.35 de kucağıma doğdu oğlum. O an tüm ağrı sızı herşey gitti. Sadece ağrıları çekerken anneme bağırıp kızdığım anlar geldi aklıma. Anneliğin ne kadar kutsal olduğunu o gün anladım. Içerde kendimden bir parça bıraktım başka bir parçamı alıp yeni hayatıma başladım. Ilk günler emzirme konusunda sıkıntı çektim ama şükür onuda atlattık şimdi yani başımda oğlum uyuyor. Bekleyen isteyen bütün annelere anne olmak isteyenlere allahım nasip etsin kimsenin kucağı boş kalmasın. Biraz uzun oldu hakkınızı helâl edin ❤🥰