Zmyra Arkadaşlar 32. haftada izne ayrılmayı düşünüyorum Doğum öncesi 8 gafta iznimi kullanıcam yani merak ettiğim 40.haftada değilde 36. haftada Doğum yapsam öncesinde kullanamadığım 4 haftayı doğum sonunda kullanabilecek miyim ?? gün olarak mı hesaplanacak Doğum izni tam kaç gün ?
nuryadaperi Zmyra ben de merak ettim sordum doğum sonrasına ekleniyormuş. Yani toplam 16 hafta izin kullanıyormuşuz. Doğum yaptığımız tarihten ziyada izne ayrıldığımız tarih baz alınıyor ama 37. Haftadan sonra çalışmana izin verilmiyor yani en geç 37. Haftaya kadar çalışabiliyorsun.
Ebru-isil 16 hafta doğum izni sanırım.Erken doğum durumunda doğum sonrasına ekleniyor demişti doktorum.
Jasminjas İzne ayrıldığınız andan itibaren toplamda 16 hafta hakkınız var. Erken doğum yaptığınızda çalıştığınız yere bildiriyorsunuz onlar kendileri ayarlıyorlar, ama siz toplam 16 hafta izniniz olduğunu düşünün doğumun ne zaman olduğu önemli değil
Burcu7 Ben 9 martta başladım işe kamuda, yani 34 haftalık hamileyken 37.ci haftaya kadar çalışacağım yinede benim 16 hafta iznim olmuş oluormi ?
Karacasmyrna Burcu7 evet izniniz olur yasal izin. Son 3 hafta zorunlu çıkıyorsunuz devlet çalışmanıza izin vermiyor.
Karacasmyrna Karacasmyrna son 3 hafta içinde ilk hafta bile doğumun gerçekleşirse kalan 2 haftan ekleniyor