Nurhayatacar Merhaba hamileler ve taze anneler. Iki gun once gelinimiz dogum yapti hastaneden cikacak ona corba yapmayi dusunuyorum hem sutunu artirici olsun diye sizce tavuk suyu çorbası yapsam gaz yapar mi yada bana gaz yapmayacak öneride bulunabilirmisiniz
Bus_ak18 Nurhayatacar bence arayıp sorun çıkacağı gün canı ne istiyosa onu yesin. Her insanın içi doğumdan sonra almayabilir tavuk çorbasını
Emin_e Nurhayatacar tavuk çorbası guzel olur, tarhana da olabilir sütünü artirir.. valla lohusayken en aradigim sey corba olmustu
Nurhayatacar Ylz34 yanına sizce bulgur pilavı mi yapayim pirinç mi şimdi gaz yapmasın istiyorum bebiş geçer ilk torun çok tecrübesiziz
Mirage91 Nurhayatacar Nurhayatacar bize gebe okulunda bol bol tarhana çorbası için dediler. Bol bol hoşaf ,bulgur pilavı, roka, dereotu sütlaç yiyin günde 3 litreye yakın su için dediler ayaklarınızı boynunuzu açık bırakmayın hep sıcak tutun dediler. Alarm kurun 2 saatte bir alarm kurun bebeğinizi emzirin dediler. Sarılık için bol bol emzirme ve güneş asla 6 aya kadar bebeğe su yok dediler. Kundak yapmayın bebeği battaniyeye sarın dediler
Nurhayatacar Bus_ak18 Evet doğru söylüyorsun ama şuan onu çok düşüneceğini sanmıyorum önemli olan gaz yapmayacak birşeyler yemesi
Bus_ak18 Nurhayatacar düşünceniz gayet güzel böyle insanların var olması daha güzel☺ ben tavuk tarhana vs sevmediğim için biri doğumdan sonra bana yapsa midem felaket olurdu o yüzden öyle syledim. Ama tavuk doğumdan sonra iyi gider sevene☺
_zehra_ Tavuk ,yayla ,tarhana ,şehriye olabilir . Yoğurtlu buğday çorbası da güzel Olur hemde süt yapar. Gözünüz aydın bu arada , sağlıkla büyüsün minnoş
Nurhayatacar _zehra_ çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için hem birkaç gün içinde doğum yapacak anne adayı olarak öğrenmek hem de yardımcı olmak istiyorum.
Suna_01 Pirinçli ayran çorbası guzel olur canım pilav olarakda pirinç yap istersen bulgur gaz yapar çünkü 🤗🤗 gözünüz aydin bu arada sağlıkla büyüsün inşallah kuzucuk 😘😘
Nurhayatacar Suna_01 teşekkür ederim ncok saolun hem bana da fikir oluyor birkac gune benim de dogumum olacak hem bende sizler sayesinde gaz yapmayacak yiyiecekleri ogreniyorum
Mirage91 Nurhayatacar bebeği emzirince hemen banyo yaptırmayın dediler 1,5 saat geçsin öyle yıkayın dediler. Bebek size tamamen dönük, bütün göğsü ağzına verin dediler. Sarılık olunca büyükler şekerli su veriyor çok zararlı dediler. Kafasında konak varsa zeytinyağıyla ovun yavaşça tarayın dediler.
Ilknur_degrrli1 Nurhayatacar tabuk suyu corbasi yanina bulgur pilavi harika sut yapar birde dereotu koyup ustune limon sıkın onuda yesin ohh sutler akar valla