Yagmur6192 Kızlar Merhaba ,Bebek gelmeyince suni sancı ile doğum yapanlar var mı ? hikayelerinizi paylaşabilir misiniz
Eymensmom35 Yagmur6192 bizim doktor suni sancıyı verme taraftarı hiç değil bebeğin kalp ritmi değişiyormus kötüymüş baya anlattı çok sağlıklı bişey değilmiş
Azrafatmatuana Yagmur6192 cnm bn üç dogumumuda suniyle yaptım sadece kalp ritmi değişti iki bebegiminde kontrol altında emin ellerde verilirse sıkıntı olmuo
Deniz34 Yagmur6192 bebekte zehirlenme gibi bir risk olmuyor çünkü suni sancı dediğimiz şey bir hormon doğumu o hormonla gerçekleştiriyoruz. Ama zamanı geldiğinde doğmayan Bebekler mecbur suni sancı ile oluyor. Ben suni sancıyla doğum yaptım. Tek risk bebeğin yorulması kalp atışlarında sıkıntı olması oluyor. Onun içinde saatte bir nst ye bağlıyorlar. Kalp atışı dinleniyor. Rahim hormonun etkisiyle kasılıp bebeği çıkarmaya çalışıyor rahim ağzı hazır değilse fuzuli kasılıyor bu da bebeği yoruyor kalbinde sıkıntı yaratıyor. Zaten sıkıntı görür görmez doktorlar sezeryana alıyor canım. Bu zamanda suni sancı almayan insan çok az. Kimisi 2 gün bile alıyor.
Aslisilaugur Medineygn bebegim gelmezse pazartesi banada suni sanci verilcek hic istemiyorum da bakalim ne olcak
Eymensmom35 Yagmur6192 yok valla sizin doktor bunu nasıl tavsiye ediyor araştırın bebeği zehirliyormus bebeği riske atarsınız öyle bi durumda sağlıklı bi durum değilmiş
Mekamu Eymensmom35 Yok daha neler.. Suni sancı verilmeyen insan artık nadir neredeyse, böyle etkileri olsa verilir mi? İhtimal olabilir ama yüzdesi düşüktür.
Eymensmom35 Mekamu evet sancı gelmeden verilme durumunda açta araştır bide doktorunu sorgula.herşeyi en basından anlatsın acılma sancı nişan su olmadan verilme durumunda neler oluyormus diye
DenizzZ-89 Bana doktorum günün dolunca açılman olmazsa sana suni sancı vermem dedi. Tavsiye etmiyormuş o an sebebini soramadım neden bazı doktorlar veriyor bazıları direkt sezeryana alıyor günü dolunca anlamadım 🤷♀️
Sedatadik Devletfe arkadasın açılmasını beklemeden suni sancı verdiler doğurdu ama herkese etki etmiyor malesef ama o sancıyı çekene ladaeda öldü öldü dirildi açılma olunca verilmeli bence
Medineygn Aslisilaugur bende istemiyodum ama hastanelerin nolcagi belli değil bı an önce doğurup kurtulmak en iyisi bence Rabbim sabrını verir inşallah ☺️
Ae12_3 İlk gebeliğimde suni sancıyla normal doğum yaptım epiduralsiz hemde yaklaşık 8-9 saat sürekli verildi ama başlarda tabi anlamıyorsunuz son iki saat çok zordu ama benim 38.haftadan itibaren 3cm açıklığım vardı o yüzden bu şeklde karar verdik hiç açıklığım olmasa suni verir miydi bilmiyorum ama birazda size bağlı sezaryen istemedipim için bebekte 40+2hala gelmediği için böyle uygun gördü doktorun sağlıklı bir şekilde dopum yaptım bebişimde şimdi 3yaşına girecek tekrat hamileyim 27 haftalık ❤️🥰
Deniz34 Yagmur6192 hikayem de şu şekilde oldu. İlk doğumum ve 40 haftayı doldurmuştum. Çatı muayenesinde çatımın yukardan basık olduğunu söyledi doktorum ve bebeğimde kiloluydu. Ve bu muayenede membran sıyırma işlemi yaptı. Ertesi güne nişanım geldi ve 2 cm açıklığım oldu. Aradan 2 hafta geçti bebek gelmeyince ve kilosu da 4 üstü olunca suni sancıya karar verdik. Sabah erkenden 8 de serum şeklinde takıldı. Lavman yapıldı ne su ne de yemek yasaktı doğuma kadar. Suyum patlatıldı. Sancılar gelmeye başladı ben koridorda yürüdüm saatte bir nst ye bağlandım kalp atışları dinlendi sancıya bakıldı. Öğlen 2 de açılmam 4 santim oldu anca. Ben de epidural istedim vurmadı suyumu patlatmışlardı ve bebek baskılayamıyordu doğumun iyice yavaşlar dedi sıkıntı yaşarsın dedi. Sonra ebeler geldi. Herkes odadan çıktı. Birisi elimi ayağımı tuttu diğeri karnıma bastırdı ve alttan açmaya çalıştı parmaklarıyla. Bunu bu şekilde 2 kere yaptılar sonra açılmam hızlandı ve 18.30 gibi doğurdum. 4 kesi dikişi 1 tane de içerden dikişim oldu. İnşallah güzel bir Doğumun olur canım yardımcı olmuşumdur.
EcrinveSelim Bnde suni sancıyla yaptm ikinci doğumumdu. 12 saat sürdü 0 açılma ile baslatıldı 38. Haftada
Mekamu Eymensmom35 ben araştırdım konuşuyorum istersen linkleri atayım sen de oku. Doktorumla suni sancı görüştüğüme dair birşey okumadan nasıl böyle birşey çıkardın?
ozlem_1990 Ben ilk oğlumu suni sancı ile doğum yaptım, hiç açılmam da yoktu. Berbat bişey, ağrım, sancım olmadığı için suni sancı bağladılar. Şuan ikinci oğluma 7 aylık hamileyim, sancım ve açılma olmazsa sezeryan istiyorum