Merhaba kızlar bende hikayemi anlatmak istedim. Söze nerden başlıycağmı bilmemekle birlikte, hikayemi aynı durumu yaşayanlar yalnız hissetmesin diye de yazmak istedim. İlk olarak 28. Haftamda evde tansiyon ölçümü yaparken tansiyonumu 16 10 gördüm 😔 sonra herlde yanlış ölçüyo dedim kendi kendime. Eşime söyledim bi eczaneye gidelim bakalım dedik kalktık nöbetçi eczane bulduk gittik. Bide ne görelim 18 10 😳 kendi doktorum nöbetçi değildi devlete gidelim en azından idrar tahlili felan yaparlar diye düşündüm aklımda preeklampsi vardı çünkü 🤦🏻♀️ Neyse gittik doktora oda ölçtü yüksek çıkınca idrar kan v.s istedi verdim beni bi odaya aldılar telaşla damar yolu açan, ağzıma ilaç veren, ciğer geliştirici iğne yapan, sonda takan neye uğradığımı şaşırmakla birlikte tabiri caizse mal gibi oldum. Eşimi yanıma almamışlardı doktor yanına gidip detaylı ultrason kağıtlarımı istemiş eşim onu almaya gitmiş eve o sırada annemi getirmiş yanıma sağolsun beni orda bi güzel doğuma hazırladılar. Sonra yenidoğan küvezi olmadığını söylemişler eşime oda direk sevkimizi istemiş çünkü başka hiçbir şekilde bizi çıkarmıyolar ordan 🙄 iyi ki sevkimizi verdiler gittiğimiz hastahanede ki doktor bebeğin gelişiminde skıntı olmadığını bebeği hemen acil alınacak durumda olmadığını söyledi ve tansiyonu düşürdük biraz iki gün yattık ve çıktık. Tabi evde tansiyon takibi haftada bir kontrol derken 32. Haftaya kadar getirebildim sadece😔 salı günü tansiyonum yine 16 11, 17 10 olunca ve artık düşmeyince kendimi doğuma hazırlamıştım artık dedim doğurucam ben bugün kesin. Doktoruma yazdım oda gel dedi gittik eşimle hemen beni içeri aldı tansiyon ölçümü yaptı bebeğin kalp atışlarını dinledi duyunca hepimiz bi oh çektik. Ama artık olmadığını zaten gelişiminin durduğunu yatış yapmamı istedi. Bende zorlanmıştım zaten bu zamana kadar tansiyon şeker diyet derken ona bişey olucağna çıksın artık dedim🤷🏻♀️ Odaya çıktım annemi aradık hemen geldi bir saat içinde hazırladılar 1,5 saat sonra da hemşire geldi hadi sezeryana dedi 🙄 nasıl yani dedim hemen şimdi mi 😳 evet dedi hemen. Neyse aldılar beni belden iğne yaptılar ama ne yazıkki uyuşmadı bi tarafım. Sonra beni komple uyutun dedim öyle yaptılar. 15 dakka da bebeğim çıkmış ben 40 dkka sonra dikişler, uyanma süresi felan derken. Gözümü açtığımda odadaydım herkes yanımda ama bebeğim yok 😔 sabah süt sağmayı deneyip görmeye gittim miniminnacık. Dokunmak yok, koklamak yok, çok zor ama rabbim sabrını veriyor. Onun iyiliği için mecbur diyorum. Yani sonuç olarak bende bir prematüre annesi oldum nisan Mayıs derken doğumu martta dünyaya geldi balık kızım. Sizden dua rica ediyorum sağ Salim çıkıp inşallah hiçbir sorunu olmadan yanıma gelsin 🤲🏻 Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin..