2019 Kasım ayında birkaç aydır bebek düşündüğümüz için kadın doğum uzmanına kontrole gitmeye karar verdik. Kontrolde en az bir yılın normal yollardan bebek sahibi olmak için sürenin doğal olduğunu söyledi. Ultrasonla bakarken yumurtalık tarafında bir karartı fark etti, hemen normal ulatrasonda uzmana gönderdi. Yaklaşık 7,5 cm kist olduğunu ve daha detaylı görüp emin olmak için ilaçlı MR istedi, özel hastaneye gittiğimiz için sabah 08.30 civarında randevum ile başlayan süreç öğleye kadar halloldu ve öğleyin 13.00 civarında sağ yumurtalığımda “Dermoid Kist” yani içinde kemik, kıkırdak, diş, saç vb. vücudun ürettiği büyük ihtimalle iyi huylu bir tümör olduğu tespit edildi. Doktor Hanım acil ameliyat olmam gerektiğini, 5-6 cm’ den büyük kistlerin olduğu yerde dönme ya da patlama durumu olursa tehlikeli olabileceğini söyledi. Özel hastanedir belki hemen ameliyat edip para koparmak ister diye düşünüp devlet hastanesinde de bir doktora gittik. O da aynı şeyleri söyledi hatta tespit eden arkadaşı kutlarım, normal muayenede fark edilemeyebiliyorbu tür kistler dedi çünkü yağ bezesi ya da gaz vb. zannedip üzerinde durulmuyor, ilaçlı MR çektirmesi iyi olmuş diyip MR CD’sini bilgisayara takıp kistin MR’ daki kapkara görüntüsünü bana gösterdi. Cuma gitmiştim doktora, pazartesi hemen ameliyat dedi. Ben özel okulda Öğretmenim, izin almak istemediğim için sömestr tatili de yakın olduğu için ameliyatı ertelettim. Sağ olsun devlet hastanesindeki Doktor Bey çok ilgilendi. 17 Ocak 2020 karne günü sabahtan kan verdim, öğleyin öğrencilerime karne verdim, öğleden sonra da doktora kan sonuçlarını öğrenmeye gittim. Ben sanıyorum ki pazartesi ameliyat olacağım, gün sayıyorum. Doktor tiroid değerlerin 21 olmuş, çok yüksek diyip dahiliye uzmanına yönlendirdi. Dahiliye doktoru hipotiroidi dedi, yani iyotlu beslenip tiroid hormonu ilacı almam gerekti, tiroid değerlerim normalleşince ameliyat olabilirmişim yoksa ameliyat masasında kalırsın dedi, çok tehlikeliymiş. Velhasıl ikinci kez ameliyatın eşiğinden döndüm, bu arada hamile olduğumdan daha haberimiz yok. :) En son 23 Aralık’ta regl olmuştum, tahminen ameliyat olduktan sonra regl olurum diyordum. Her neyse tiroid ilacı kullanmaya başladım. Bu arada da çok fena grip oldum, doktor antibiyotik verdi, adetim gecikmeye başladığı için antibiyotiği ne olur olmaz diye içmedim, iyi ki de içmemişim, hamileymişim. :) 28 Ocak’ ta bu sefer hamileyim diye gittim doktora, şaşırdı aslında biraz da kızdı, gebelik kesesini gördü, 7 haftalıkmış. Gebelikte 12 haftan yani ilk 3 ay dolunca kisti alacağım yoksa erken doğuma sebep olur, dedi. Dün kontrolümüz vardı, 12. haftamız doldu. Ve 17 Mart 2020 Salı günü, karnımda 3 aylık bebeğimle ameliyat olacağız. Genel bayacakmış, bebeğim narkozdan etkilenir mi diye endişe ediyorum. Ameliyat olmasam ayrı tehlike, olsam ayrı tehlike. Bu arada kistim yaklaşık 9 cm olmuş, büyümüş, zaten sağ tarafımda sancılarım oluyordu. Bebeğim 5 cm civarında. Umarım sağ Salim ameliyattan çıkarız da buradaki ilk ve son yazımız olmaz. Pozitif olmaya çalışıyorum, Allah’ ın izniyle inşaallah bunu da atlatacağız. Bu üçüncü ameliyat girişimiz oluyor, umarım bu sefer hallolur. :)