Dkktlbsra Herkese selam kızlar 👋🏻 nasıl geçecek bu 9 ay derken şimdi size doğum hikayemi yazıcam 🤰. Çok rahat bi hamilelik geçirdim ne bulantı kusma şişlik vs hiç bişey yaşamadım toplamda 16 kilo aldım kendimi son güne kadar çok hafif hissettim hiç zorlanmadım doktorumunda desteğiyle olabilindiğince dikkatli ve az yemeye özen gösterdim bol bol yürüdüm son haftalarımda evde kendim pilates yaptım doğumumun kolay olabilmesi için ama oğlum son dakika sürprizi yaparak sezeryanla gelmeyi tercih etti 😊 kordon dolanmıştı ve riske atmak istemedik. Gelelim doğum anına 😍 benim acı eşiğim yüksek o yüzden hiç acı hissetmedim damar yolu açıldı doğumhaneye aldılar belden iğneyi vurdular saniyeler sonra bacaklarımda sıcaklık hissettim 1-2 dk içinde artk hiç bişey hissetmiyodum ve başladılar acı hiç yok ama bütün çekiştirmeleri hissettim bende o an miğde bulantısı çok oldu birde karnıma bastılar o biraz beni zorladı onun haricinde herşey çok güzeldi. İlk ağlama sesi oğlumu yanıma koymaları kavuşmamız 😍 doğumhanede fazla kalmadım oğlumu gördüm sonra onu çıkardılar ben yarım saat içerde kaldım eğer korkan varsa gerçekten korkulacak hiçbir şey yok o kadar güzeldi ki her saniyesi. Odaya geldim hemen yemek yedim ve kahve içtim 4-5 saat snra uyuşukluk geçti kum torbasını aldılar 12 saat sonra yürüttüler belden olduğu için baş ağrısı olabilir dediler. İlk yürüyüş beni zorlamadı daha sonrasında bol bol yürüdüm pek yatmadım çabuk ayaklandım hamd olsun 05.03.2020 de doğum yaptm bugğn 9 gün oldu kendi işimi kendim halledebiliyorum eski halime döndüm. Sütüm hemen gelmedi göğüs ucum da olmadığı için silikon uçla emziriyorum. Hastaneden eve geldikten sonra göğsümü lavaboda dayanabildiğim sıcaklıkta sıcak suyla masaj yaparak yıkadım. Havluyu ütüleyip sıcak göğsüme koydum ve tatlı şeyler yedim bol su içtim kayısı kompostosu mutlaka bulundurun. Depend almıştım sadece 2 tane kullanabildim dikiş olsuğu için terletti ve kullanamadım. Aklıma gelenleri yazdım sorularınız varsa cevaplarım post çok uzun oldu hakkınızı helal edin 😊 hepiniz inşallah sağlıcakla kucağınıza alın yavrularınızı ♥️ He bu arada biz istediğimiz gibi plan yapalım normal doğum olcak vs diye bebişler nasıl ve ne zaman gelmek istiyolarsa o zaman geliyolar😊
Havva_cskn Dkktlbsra hayirli olsun saglikla büyutun insallah bebeginizi 💙 depent aldm 2 tane kullanabildm demişsnz ne kullandinz peki
saadetyamac Allah sağlık sıhhat versin bebeğinize😊 Kilosu kaç boyu kaç aslında sormakta çok mantıklı gelmiyor ama doktorum benim bebeğime kilolu diyo normal zor gözüküyor dedi o yüzden endişeliyim
Esssss Gözünüz aydın darısı bizlerin başına, bende normal doğum cesaret edeceğini sanmıyorum gözüm korkuyo normal doğumdan, inşallah olursa sezeryan isteyeceğim. Bişeyi merak ettim ben bide karında kesik olduğu için emzirmek zorluyo mu fazla
Dkktlbsra Minemasal evet çok rahat ama karna dığru çıkıyo ve naylonsu olduğu için çok terletti karnımı haliyle dikişlerimin olduğu yerde terledi. En azından hastanede kullanılabilir o gğn biraz fazla olabiliyor kanama
Haticerkan Dkktlbsra gözün aydın cnn Alalh bağışlasın ya bide erkek çocukları geç geliyo derler senin ko erken geleni tercih etmiş güzel bi,yanıda bu olsa gerek biz,gale bekleyelim 40 hafta olucak oğlum artk
Dkktlbsra Haticerkan maşallah😊 evet genelde öyle derler doğum anında doktor zorlandı gelmek istemiyo beni çok terletti dedi 😊
Bebekannesi1 Dkktlbsra Allah analı babalı büyütsun inşallah bı sorum olacaktı kordon dolanmasıni nasıl anladınız evdeyken daha hastaneye gitmeden
Dkktlbsra Bebekannesi1 doktorum fark etmiş ultrason da çözülür diye bişey dememiş bir sonraki hafta tekrar çağırdı o zaman söyledi detaylı ultrason da bakıldı boynuna dolanmıştı ben anlamadım
Kubra-71 Dkktlbsra sağlıkla büyütün inşallah 😊 peki ne zaman duş aldınız belirli bir süresi var mı sezeryan sonuçta dikiş falan su değmeyecek diye duydum
Dkktlbsra Kubra-71 dığumdan 4 gün sonra kontrole gittim dikiş yeri sargılıydı onu çıkardı o günden sonra yıkandım
nurella2727 Hayırlı ugurlu olsun öncelikle sezeryan dan sonra lohusa takımı mı gidiniz pijema takımı mı ilk olarak bebege süslü olan kıyftini mi giydrdnz normal mi bebegi silip güzelce temizliyorlar mı kıyftleri kirlnmsn diye
Dkktlbsra nurella2727 ben normal diye çantamı ona göre hazırlamıştım 2 adet pijama takımı bi adet gecelik koymuştum süslü olan takımımı giyemedim yedek koyduğum pijamanın sadece üstünü giydim ayağa kalkıcağım zaman altını giydim diğer ikisini giymedim aldığım lohusa terliği hala kutusunda duruyor giymedim😂 bebeğim içinde özel hastane çıkışı yaptırmıştm onu gydi
Olich Dkktlbsra Benim de suyum geldi şimdi kontrole gidiyoruz (37+3) doktor ne diyecek bakalım. Allah sizi nazardan korusun ❤️
Mehtapnur Dkktlbsra hayırlı uğurlu olsun inş :) hamileliklerimiz yakın birbirine benim de inş 37+2 de sezaryenle doğacak depend yerine ne kullandınız?
Dkktlbsra Mehtapnur hastaneden hediye vermişlerdi 3 tane bebek bezi vardı onu kullandım daha sonra uzun ped kullandım