Bakmadığını sanmıyorum, ultrasonda hepi topu 2-3 şeye bakıyor zaten kan alınmadan önce. Bende de bilinmiyor yazıyordu. Ama doktor çok iyi demişti burun kemiğine ve ense kalınlığına. Sonra kan vermeye giderken farkettim formda burun kemiği kısmını işaretlemediğini, unutmuş belli ki. Ben de önemsemedim gelen sonuçta burun kemiği bilinmiyor yazıyordu. Kan değerlerimden dolayı sonucum riskliye yakın çıkmıştı perinatoloğa gittim. Orda doktor içimi çok rahatlattı 2 li test konusunda. Artık bunu yapan ülke sayısı azalmaya başladı testte 40 riskli varsa biri down çıkıyor ya da çıkmıyor dedi. Bu testin sonucu sizin down sendromunun bakış açınızla alakalı eğer illaki ben çocuğumu her şeye rağmen doğururum diyorsanız teste gerek yok ama sıkıntı çıkarsa aldırırım diyorsanız bu testi yapmayıp direk fetal gen testi yaptırmalısınız dedi. Ve sonucu yazarken her şeyi normal görmeme rağmen ikili test sonucundan dolayı hukuken sizi fetal gen testine yönlendirmek zorundayım ama şahsi fikrim gerek olmadığı yönünde dedi. Bazen ayrıntılı ultrasonda normal görünmesine rağmen yine de down çıkabiliyormuş. Ben yaptırmadım fetal gen testi.