Herkese selam, mart anneleri arasına bende katıldım😊 rahim ağzı yetmezliği ve kısalığı serklaj ve 9 ay boyunca yatmali hikayemi anlatmaya başlıyorum.
Daha önce iki gebeliğim oldu. Biri 9 haftalikti kalp atımı alamadık, diğeri 21 haftalikken aniden açılma ile kesenin rahimden çıkması sonucu üzücü kayıplar oldu benim için. Oğlumu kaybetmemin sebebinin sancısız ağrısız kanamasiz açılma olduğunu öğrendik ve rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuldu. Dokuz eylül üniversitesi hastanesinde doğum yapmıştım, bu hamileligimi planlarken yine takiplerim orda oldu. Hamile kaldıktan sonra 12+5 te rahim ağzı uzunluğumun ölçülmesi ile ertesi gün serklaj ameliyatı oldum. 24mm ile rahim agzim daha şimdiden kısalmıştı. 4gun sonra taburcu olduk ve artık hamileliğin sonuna kadar yatarak geçirdiğim hamileligim başlamış oldu. Surekli ölçüm yaptiriyordum vajinal muayene ile. 16.haftadan itibaren 31mm olan uzunluk 18mm ye dusmus ve artık iki haftada bir bazen her hafta kontrollere gidiyordum.20.haftada kısalık 13 mm olunca yatış yaptik 4gun. 26-27.haftada 8mm ye dusen uzunluk ile de artık dikis atıldığı ve sancim çıkmadığı için evde beklemem gerektiği söylendi. Doğarsa da yapacak birşey yoktu. Yine haftalık kontroller ile devam ettik. Taa ki 36+4 e kadar. O gün dikisim alındı. Biz zaten doğuma çoktan hazırlıklıydık. Ama kizimin gelmeye niyeti yoktu. 39+1 e kadar gelmezse suni sancı ile doğumu başlatacaktı doktorum. Biz 9 mart günü muayene olup yatış yaptık. Sancim olmamasına rağmen muayenede 4-5 cm açıklık olduğunu ogrendik. Doktorun tetiklemesi ile nişanim geldi. Son kontroller yapıldı ve dogumhaneye gittik ve doğum başlamış oldu. Çok değişik bir histi, bir yandan yolun yarısını gitmistik 5cm ile. Doğumu hep kolay olacak diye düşünerek gecirmistim, nispeten kolaydı. 10.15te yattigim dogumhanede kendi sancilarim gelmeye başlamıştı. Lavman yapıldıktan sonra sancilar yeterli gelmeyince dusuk dozda suni verildi 11.40 gibi. Şiddeti 15.00 a doğru dayanılmaz olmuştu.Nst ye bağlı iken sancı çekmek çok ama çok zordu. Açılma 7-8cm civariydi. Acilma oldukça kustum kusarken suyum da patladı zaten. Saat 4 gibi tam açıklık olmuştu ama kızım kanalda değildi. Sol tarafta toplanmıştı ve ben gelen sancilara dayanamiyordum. Sanci geldikçe bir yandan kusuyordum.En son doktora yalvardim ikinma hissi yoktu ama bir an önce çıksın istiyordum.İkinma hissini beklediler. Sonra doktor mesanemi bosaltti. Ondan sonra kızım kanala girdi ve hızlandı doğum. Sanci geldikçe ikindim ama çok zordu sanciyla ikinmak. Belki 6-7 kere ikindim, kesi atıldı, kızım çıktı ve o anın rahatlığı anlatılamaz. Kafasının, vücudunun çıkışını hissetmek çok degisikti. Sonra doktor plesantayi çıkardı ve dikişlere başladılar. Yapılan uyuşturucu iğneyi sinek ısırığı gibi hissetmiştim kesi atılmadan önce. Dikişler de atılırken o ara doktor ve stajyer ile sohbet etmeye başladık 😊dikisim bitince kızımı getirdiler hemen dogumhanede 1saate yakın emzirdim. Sonra giyinip odamıza çıktık. Pazartesi 17.20 de 3500 kilo doğan minik meleğim Aysima'm hayatıma girmiş oldu böylece. Allahım isteyen herkese nasip etsin😍😍 herkese güzel doğumlar diliyorum😍😍😍