Eveet sıra da benim hikayem var, kafamda soru işaretleri olan ancak şükürler olsun ki oğluşuma sağlıkla kavuştuğum. Ama ben hikayemde iki temel konuya değineceğim belki birilerine faydası olur diye. Biri detaylı ultrason sürecinde yaşadıklarımız, diğeri de doğum şeklimin belirlenmesi. Öncelikle şunu söyleyeyim 20. Haftada detaylı ultrason muayenesinde bebeğimin beyninde koroid pleksus kisti ve sağ böbreğinde genişleme görüldü. Bu durumda iki belirti birden olduğu için kromozomal bir sorun olma ihtimali artıyordu. Amniyosentez önerdiler istemedim çünkü aldırmayacaktım zaten. Sonra bilenler vardır prof. Recep Has hocadan randevu aldık iki hafta sonrasına çok iyi bir perinatologmuş o görsün istedim. Ama iki hafta boyunca her gün ağladım ya hastaysa çocuğum diye. Sonra Recep hoca beyindeki kistlerin dağıldığını gördü. Böbrekte de genişleme değil ama fazladan bir böbreği daha olduğunu söyledi. Çocuğum 3 böbrekliydi ve bu bir sorun değilmiş, kromozomal hastalıklarla da hiç ilgili değilmiş, nadir görülen bir durum olduğu için diğer doktor bunu göremeyip genişleme sanmıştı. Tabi çok rahatladım ama yine de içime düşen ya çocuğum hastaysa korkusunu doğuma kadar atamadım, hamileliğimin tadı detaylıya girdiğim haftadan sonra kaçmıştı, keşke yaptırmasaydım bile dedim. Neyse gelelim doğumdan önceki güne, 38+6 da rutin kontrole gittim. Nst bakıldı artık ağrılarım vardı ama doğumu başlatacak kadar değil. Doktorum çatı muayenesi yaptı ve çatı kemiğimin aşağıda olduğunu ve yumuşamam olduğunu ama henüz açılmam olmadığını söyledi. Bebek ultrasonda 3800 gr ve kafa çapı 99 mm çıktı. Doktorum 10 cm üzeri baş çevresini normal doğurmadıklarını söyledi, benim bebeğiminki de sınırdaydı, benim bu kilodaki ve bu baş çevresindeki bir bebeği bu çatıyla normal doğuramayacağımı zorunlu sezaryen olmam gerektiğini söyledi. Çatım çok mu dar diye sordum o da bana eğer bebeğin 3 kg gibi olsa doğurabilirdin ama bu ölçülerle olmaz, hiç bir doktor sana normal doğum yaptıramaz bu şekilde dedi. Ben üzülünce de normali beklersem bebek kanala giremezse son dk ameliyata alınma ihtimalimin yüksek olduğunu bebeğimi riske atamayacağımı söyledi. Bebeğin kafası büyük diye başı aşağı dönmüştü ama kanala girmeye başlamamıştı, artık kanala inmeye başlaması lazımdı dedi. Doktorumu devlet hastanesi tecrübesi olan normal doğum yanlısı birisi olduğu için seçmiştim. Ne zaman alacaksınız bebeği peki dedim hemen yarın alalım ağrıların var boşuna çekme 39 haftalık oluyor dedi. Ben bir yandan acaba bir doktora daha mı muayene olsam diye düşünürken bir yandan da doktorum bebeğim için riskli olduğunu söyledikten sonra nasıl riski göze alabilirim diye düşünüyordum. Sonra teslim olmaya karar verdim, doğum sonrasında ki konforu için çok istiyordum normal doğumu ancak hikayenin sonunda en önemli şey bebeğimin iyi olmasıydı. Kabul ettim ve şaşkınlık içinde eve gidip hazırlıkları tamamlayıp yarın olmasını bekledik. Bir yandan da mutlu ve heyecanlıydım artık kavuşma vaktimiz gelmişti çok merak ediyordum oğlumu acaba sağlıklı mıydı nasıldı? Tarih 06.03.2020 oldu ve sabah hastaneye geçtik yatışımız yapıldı. Burada da bir sürü spinal sezaryen doğum hikayesi okumuşsunuzdur o yüzden çok ayrıntılara girmeyeceğim, iğnem yapıldı uyuşunca sadece çekiştirmeleri hissettim. Çok kısa bir süre sonra ağlamasını duydum çok acayip bir duyguydu tarifi yok. Ben de ağladım onun ağlamasını dinlerken. İlk anda bir gösterdiler bana sonra çocuk doktoru kontrolleri için aldı ve biraz sonra havluya sarılı getirip yanak yanağa bizi temas ettirdiler❤️ iyi mi dedim iyi dediler o kadar güzel görünüyordu ki oğluşum şükürler olsun. Ben kaç ay boyunca her gün dualar ettim sağlıklı olsun diye ve dualarım kabul olmuştu🙏🏻 Neyse ameliyat bitti oğluşumla odada kavuştuk tekrar ben emzirdim hemen sütüm geldi onun da emme refleksi güzeldi bir problem yaşamadık. Ama gel gör ki ultrasonda 3800 çıkan oğlum 3290 gr doğmuştu ve bu benim kendimi suçlu hissetmeme sebep oldu şu an kendi mi boşu boşuna ameliyat ettirmişim gibi hissediyorum ama sonra vardır bir hayır diyorum bilemiyorum. Özetleyecek olursam en büyük mutluluk ona sağlıkla kavuşmak ama bir diğer çok istediğim şey olan normal doğumu yaşayamamak beni üzdü. Doğum şekliyle ya da detaylı muayeneyle ilgili yaşadığım tecrübeler belki birilerine yol gösterir diye anlatmak istedim. Yorumlarınızı merak ediyorum. Allah isteyen herkese evlat sahibi olmayı ve ona sağlıkla kavuşmayı nasip etsin💙