Bir kaç bilgi vermek istiyorum. Endişeli olan hamile olduğunu yeni öğrenen anneler var. Ben gebeliğimin ilk 5ayını geniz akıntısı, öksürük, halsizlik, kusma, reflü gibi şikayetlerle geçirip 2kez hastanede yattım. Buna gebelik nezlesi deniyor. Her hamilede benzer semptomlar görünmeyebilir. Sabredin geçiyor. Corona değilsiniz, kendinize bu acımasızlığı yapmayın. Sürekli kötüyü çağırmak bizlere yakışmaz. Diğer bir konu kontroller, tarama testleri ve aşı. Mutlaka doktorunuzun gel dediği kontrollerinize gidin. 2li testiniz iyiyse 3lü 4lü yaptırmaya gerek yok. Hı bide ilk haftalar keseyi görmek, kalp atışını duymak gibi kontroller var, buna gelme diyen bir doktor olmaz. Sizde korkup gitmemezlik yapmayın. Ben 28.haftadayım kontrolüm vardı aradım, bir sıkıntın yoksa evinizde dinlenin, 32.hafta mutlaka görmem gerekiyor dedi. İçim rahat. Doktordan daha iyi bilemezsiniz. Gel diyorsa gidin. Korkmayın, endişelenmeyin sadece tedbirli olun. Kurallara uyun. hastaneleri hastalık yuvası olarak görmekten vazgeçmelisiniz. Tetanoz aşısı gerekli. Ebeniz veya hemşireniz ile görüşün tarihlere mutlaka uyun. Siz tedbirli olmazsanız evdede hasta olabilirsiniz. Hastanelerden bu kadar çekinmeyin. Atv vs farketmez televizyonda ortaya çıkan bir çok dr veya uzman her kim olursa olsun, bu kişiler para alarak çıkıyorlar oraya. Bir buluş yaptıkları için tedavi buldukları için çağrılmıyorlar. Gündemle ilgili konuşmaları için geliyorlar, virüs ve hücre genetiği konusunda doktora yapan biri olarak söylüyorum, çoğu sadece boş konuşuyor. Lütfen duyduklarınız, hayatınızı karamsarlığa sürüklemesin. Evet bu salgın çabuk yayılıyor, evet bilinmezlik çok, tedavisi güç, virüse karşı bir aşı henüz yok, bu sebeple sosyal mesafeyi korumak dışarı çıkmamak ellerimizi sabunla yıkamak gerekli. Bunları bilin. Yok şu hamileye bulaşmış yok komşuya şöyle bulaşmış gibi bilgiler kimseye yarar sağlamaz. İçinize korku salmayın sadece mecbur durumlarda dışarı çıkın, mutlaka maske kullanın. Elinizde yara çatlak vs varsa eldivende şart. Ama gösteriş için takmayın. Ellerinizi kendinizi ve çevrenizi koruyun. Daha dün gördüm hamile eşi olan bir adam marketten çıkmışlar ellerinde poşetler var. Eline eldiven takmış, sigarasını yaktı. Eşide yanında. Sigarayı hamile olan eşinin yanında içiyor. Eline eldiven takmış ama o eldivenle sigarayı tutup sonra ağzına alıyor. Sizce bu korunmak mı? Tabikide değil. Eldivenle çay içende varmış. Ben 10yıkdır laboratuvarda çalışıp eldiven kullanıyorum. Eldivenle çalışırken ellerim hiç bir şekilde göğüs hizamdan yukarı kaldırmadım, kaldıki ağzıma birşey koyayım. Siz de bu tarz hareketleri yapmazsanız gerçekten dikkat ediyorsanız korkmayın. İster nisan ister temmuz anneleri olun, endişelenmeden eksiklerinizi tamamlayın. Online alışveriş yapın, yıkarsınız. Yeterki üzülmeyin eksiklikleri tamamlamak sizin elinizde. Aileleriniz yanınızda olmayabilir, sorun etmeyin. Hayatta olsunlar önemli olan o. Gelmeleri için ısrar etmeyin, yollar dış ortam tehlikeli zaten. Eşiniz varsa yeter artar bile. Hamileliğinizi iyi yada kötü geçirmek sizin elinizde. Olaylar gündemler hayatlar insanlar sizi çok etkilemesin, lütfen mutluluk hormonlarınızı artırın, mutlu bebeklerimiz olsun 😍