Mervemm anneadayi_ valla canim kanali hatırlamıyorum ama starmiydi a habermiydi. Ama sunucu sordu peki ya hamileler ne yapmalı diye. Adam dedi hamileler riskli grupta degil cocuklar gibi riski onlarında ektra birsey yok onlarda. Bol vitamin ve bağışıklıklarini korurlarsa birseycik olmaz. Hatta burda da bir anne yorum yapmış doktoru ona demis hamileler risk grubunda değil diye.
gizem-58 Mervemm doktorda bugün bana dedi evden çıkma hamileler tehlike altında dedi kendi dedi yani çabukta kapıyormuş hamileler
Pelo_00 Mervemm bebeklerimiz vitamini kalsiyumu vb. bizim vücudumuzdan aldıkları için normal bir insana göre bağışıklığımız düşük oluyor. O yüzden zaten hamilelik boyunca besinlerimize dikkat etmemiz vitamin ilaçlarımızı demir haplarımızı kullanmamız gerekiyor. En basitinden bir sürü gebede idrar yolu enfeksiyonu görülebiliyor normal bir zaman olsa belki enfeksiyon oluşmayacak ama bağışıklığımız düştüğü için yakalanabiliyoruz. Lohusa döneminde ise bebeğinde anneninde bağışıklık sistemi çok düşük oluyor. Bu yüzden kendimize dikkat etmemiz gerekiyor. Belki kronik hastalığı olan kişiler kadar risk grubunda değilizdir. Fakat hamile olmayan kişilere göre yakalanma riskimiz daha fazla.
gizem-58 sewdaaa düşük tehlikem vardı ilaç vermişti doktor tabi bugün başka hastaneye gittim çünkü daha önce gittiğim hastane şuan fazla iyi değil bildiğim kadarıyla corona dan dolayı bugün başka doktora gittim odaya girişimle çıkışım bir oldu uyardı evden çıkma dedi inanın hiç şikayetimi bile belirtemedim hani dinlemedi bilene ilacımı kulanmaya devam edeyimmi bilemedim 🤷🏻♀️
Mervemm gizem-58 🤷♀️ ozaman herkes birsey söylüyor. Benim içimde en ufak korku yok cok şükür. Doktoruma dedim gelmesem olur mu hayir dedi gel Ihmal etme dedi kontrolünü. Sadece kendini koruyacaksin. Riskli bir durum olsaydi gelme derdi. 31 haftalik hamileyom.
Meryas Benim doktorumda gelme dedi ama ben zaten hastanede çalışıyorum ve sağlık çalışanı olduğum için 12 günlük idari izin hakkından yararlanamıyorum 😕sizler lütfen evlerinizden çok mecbur kalmadıkça çıkmayın
Meryas Bilemedim canım ama birdahaki kontrol içinde telefon edip gitmemi istedi 35 haftalık hamileyim ve nasıl bir doğum ortamım olacak çok stresliyim
Mervemm Meryas bende 31+4 haftalik vallahi tek duam mayisa kadat inşallah geçer bu hastalik ama umuyorum ki gececek
Gmznz-0202 Kızlar üşüttüm sanırım grip oldum burnum sızlıyor halsizlikte var evden dışarıda çıkmıyorum hafif ishal de var kimseyle görüşmiyorum da insan tüm bunlara rağmen korkuyor :( hastaneye gitmek istemiyorum
Sevdiss_17 Gmznz-0202 kuzum korkutmak degil niyetim bi doktor ilk arkadasindan kapmis virusu ve ishal olmus ishal bitince bas agrisi ve sonrasi ates diye devam etmis simdi daha iyi duzelmis ama dikkat et ishalsen vucudun su kaybeder
Deniz1985 Bende 16 haftalik hamileyim ozelde calistigim icin iznim yoktu tabi ama bugün muaynemde doktor sakin gitme işe falan dedi 10 gun rapor yazdi bana
Nejlakk Kızlar hamile olup eşi sağlık çalışanı olan var mi eşim hastanede çalışıyor hastaneleri de pilot hastane seçilmis hastalar falan oraya getirilir diyo bana bulastirmaktan korkuyor izinde alamadi benim de son 2 haftam kaldı korkuyoruz sizler nasıl önlemler alıyorsunuz eşim ne kadar korunabilecek
Mervemm Nejlakk canim arkadaşım esi üniversitede doktor. Ordada varmis şüpheli. Evee gelince kapıda üstünü çıkarıp direk duş alıyormuş. Hastanede zaten maske ve eldivensiz dolaşmıyormus.
pamuk32 Nejlakk benimde eşim özel hastanede çalışıyor bizde korkuyoruz nolur nolmaz die. Her geldiğinde kıyafetleri için bı oda yaptım oraya çıkarıyor ve dezenfektan sıkıyoruz. İki gün kadar da havalanıyor. Ve hergun duş alıyor öyle yani. Zor bı süreç.allah esirgesin
Serasmom Merhaba ben daha dün ikili test için hastaneye gittim. Profesör olan kadın doktor siz hamileler yaşıtlarınızdan daha riskli durumda değilsiniz, tabiki tedbiri elden bırakma ama kaygılanma bebeğe zarar veriyosun dedi
Nejlakk Mervemm anladim cnm eşimde cok korkuyor bana bulastriir diye bide hamileyim diye risk grubunda olduğumu düşünüyor öyle mi bilmiyorum 🤷
Mervemm Nejlakk arkadasimda annesi yaninda ve 5 aylık oğlu var diye kendide doktor ama o sağlık ocağında. O kadar kisi ile nuhattap olmuyor diyor esi biraz sıkıntılı oda oyle yapıyormuş.
Ayca517 Pelo_00 bencede haklisin ben sahsen markette calisiorum ne kdar kendimi kollasamda insanlarla ic iceyiz biraz uzaklasalm diorm kasadayken musteriler yanlis anlior halbuki her yer de yayinlanior aranizda iki uc adim olsun diye. Bugun 32. Haftaya grdim ve raporumu aldim bu zamana kdr calistigim yetsin dedim sonucta nerde var kimde var bilemioruz ve gerckten bagisiklgmz dusuk normal bireylere gore ve atesli hastalik gecirmek cocuk dogana kadar zararli o yuzden tedbir amacli evimde kalmayi tercih ettim o yuzden haftasi dolan bence evine ayrilmali boylelikle daha guvende oluruz diye dusunuyorum. Umarim saglikli bir sekilde hepimiz yavrularimizi kucalarimiza alabiliriz 🙏🙏
Arslaan_-_68 Ayca517 bende markette çalışıyorum ama daha 32. Haftama çok yıllık izin istedim vermediler şimdi de çarşambaya kadar idare et (senin sağlığın çok önemli) daha sonra istediğin kadar çıkaralım yıllık izne ucretsize dediler
Gl07 HappyMom bende çalışıyordum iş yeri 12 gün izin verdi ve evdeyim 30 haftalık hamileyim evde patladım artık başım agrıyor yat kalk tan. Bir işte yapamıyorum eğilip kalkamıyorum artık bebek büyüyor hızla rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Doğuma az kaldı bu virüsler devam ederse doğum yapacagım hastahane de ne olacak allahım kafam birmilyon geceleri artık uyku yok dönüp dönüp duruyorum 🙁