[silindi] Okudugunuz makalenin ne oldugunu cok merak ettim🤔 Ben şahsen saglık personeliyim koronadan bağımsız olarak gebeliğim boyunca hastanede bol bol dezenfektan kullandım,, bebeğim doğdu cok şükür cinsiyetiyle ilgili bir problemi yok. Bir sürü arkadasımda benim gibi hepimizin cocugu saglıklı🤗 El dezenfektanları zaten alkol bazlı, kolonyayla aynı, ciltten emilip hormon bozması inandırıcı gelmiyor bana, zira insanlar içiyor hormonlarına bişey oldugu yok. Diğer konu ise sağlık personeli oldugum için özellikle belirtmek istiyorum dezenfektan kullanmak hiç bir zaman el yıkamanın önüne geçemez. sabunla ve suyla yıkamak en güzeli. Dezenfektanı çantada taşımak şu acıdan iyi olurki, dışarı vs cıkılıp el yıkamak mümkün olmadıgında çevreye temas sonrasında kullanmak faydalı olur. Yoksa bizde seri hastanede seri hasta bakarken ancak el yıkamaya herdefasında fırsat olmadığında kullanıyoruz ve aralarda da mutlaka el yıkıyoruz. 🤗 Uzun oldu ama belirtmek isterim ki dezenfektan kullanan anneler endişeye kapılmayın bebeğe bişey olur mu diye🤗