Dilan04 Kızlar selam, dün detaylı ultrason yaptık böbrek genişliği normalin çok az üzerinde çıktı doktor korkulcak bişey değil belki mesanesi doludur takip edicez dedi ama aklım kaldı orda var mı böyle bir durum yaşayan anneler hadi rahatlatın beni 😕
Esnakdnz Dilan04 Var canım olmaz mı🤦🏻♀️Benim kızımdada var ama dr 11 mm büyüklüğe gelene kadar korkma dedi doğduktan sonra ilk idrarı yapınca düzeliyormuş yada 6 aylık bi takipten sonra ama kalıcı değilmiş.Muhtemelen içerde idrarını tam boşaltamıyodur ondan dedi korkulacak bişe yok yani. Eşimin kuzeninin çocuğundada vardı geçti doğumdan sonra. İnşallah bizimkilerde geçer 🤲
bimuallime Dilan04 benim de öyleydi kuzum, ilk duyunca hani insan bebeği sonuçta ağlıyor ediyor 🙈 Ama 3 doktora gittim. 4.8 çıkmıştı. Diğeri normaldi. Doktor dedi ki 8-9 çıksaydı bile doğmadan bişey yapmıyoruz. Mesanesi doludur. Takip ederiz. Doğunca da bakarız. En kötü ihtimal erken sünnet dedi😊 Sık sık gidiyorum her gittiğimde de böbrek büyümesi vardı diyorum doktorum kızıyor😅
bimuallime Dilan04 Bir de beni arkadaşım rahatlatmıstı. 10 çıkmış onun. Doğumdan sonra hemen söylemiş idrarını yaptığı için sıkıntısı kalmamış. Olabilir dedi doktor. Bayağ yüksek değer olması lazm dedi.
arslanmerve57 Dilan04 o zaman korkma hiç 10 üstünde olduğunda sıkıntı demişti perinatolog ve kendi kadın doğum doktorum benim bebişte de vardı o haftalarda şu an düzeldi ☺️ 35+2 deyim