Merhabalar kızlar. 18 hastalıkken İstanbuldan Almanyaya taşındım. Hamileliğimin bu dönemleri çok güzeldi istanbulda ayrıntılı ultrasona girmiştim her hafta bebeğimi görüyordum hersey cok iyiydi. Bebeğim önde gidiyordu. Almanyaya geldim ve bütün kötü anılarım burada basladi. Cihazlarin kötülüğü Almanlarin kati kuralları. Sadece 3 kez ultrason yapiyorlarmis hamilelik boyunca ve ben zaten ilkinin haftasini geçirdiğim icin almadilar. Haftamiz gelincede girdiğim ultrason cok iyi bir arastirma hastanesinin ultrasonuydu ama çocuğun bi yerlerini görmek icin resmen kör oldum. Eşim doğma büyüme Almanyada olduğu icin ona normal geliyordu ama benim cok sinirlerim bozuluyordu. Daha sonra 28. Haftada fenalaşıp hastaneye kaldırıldım cok sancılarım vardı ama Nts de sanci çıkmıyordu meğerse rahim agzi kısalığı 1.2cm e kadar düşmüş bir hafta önce kontrole gittiğimde böyle birsey yoktu burada dediğim gibi ultrason yasak olduğu icin alttan muayene ediyorlar nasil farketmedi doktor anlamadim. Bir hafta hastanede yattım ciger gelistirici igneler oldum. 1.5cm ile taburcu oldum. Her an bebeğim doğacak diye beklerken cok şükür 37. Haftaya kadar geldim. Bugünde 1 hafta hastanede yattığım hastaneye gidip doğumu kararlaştırdık. Tam zamanında bekleniyor bebeğimiz suda doğuracağım hic bir aksilik çıkmazsa. İlk doğum olacak bir de.. Aaa bu arada haftalar sonra ilk defa bebeğimin boyu ve kilosunu ögrendim. 28 haftalikken 1250grdı. Suan 3 kilo olmus masallah yavruma. Cok üzülüyordum öğrenemeden doğurucam ve zayif doğacak diye çünkü gercekten sadece 6 kilo aldim hamileligim boyunca ve karnım büyük değil. Hic vitaminde kullanmadim sadece magnezyum aliyorum o da kasılmalarım yüzünden. 48 ile 50cm arasinda tam ölcemiyorum boyunu dedi doktor. Parmağını emiyordu yavrum benim. Neyse ben baya uzun yazdim umarim dogum hikayemide yazabilirim. Türkiyemde olan hamile hanimlar halinize şükredin gerçekten. Ben Almanyada kölnde yasıyorum yani Turkiyede istanbulda yasamak gibi düşünün ona rağmen hic memnun kalmadim hic bir hastaneden. Hepimiz sağlıkla kucağımıza aliriz umarim 🤗