Geçte olsa bende yazdım sonunda🤭 Hamileliğim genel olarak iyi geçti 36 haftaya kadar çalıştım. İzne ayrıldığım hafta vücudumda kaşıntılarım çıkmaya başladı. Doktorum önce kolestaz dan şüphelendi ama çok şükür bütün değerlerim normal çıktı. Cildiye enfeksiyon hastalıkları riskli gebelik dermatoloji bütün bölümlere de gönderdi sağolsun sorunun ne olduğunu bulmak için ve pupp hastalığı teşhisi koyuldu ve tek çözüm doğumdu. Daha erken olduğu için 3 hafta kaşıntıyla geçti her yerim yara oldu ve en sonun da 38+6 yatışım yapıldı. Trombosit değerimde düşük ayrıca pupp olduğu için sezeryan pek istemedi doktorum normal deneyelim dedi. Yatışım yapıldıktan sonra vajina Bi fitil koyuldu. Kendi sancılarımı getirmek için ki sıfır açıklık ve bebek kanala inmemişti bile. Tabi muayene de ki acıyı hissettik ten sonra doğumdan korkmamak elde değildi. Öğlen gibi hafif adet ağrısı gibi sancılarım başladı ama dayanılmaz değildi akşam üstüne doğru 5 dk da bir sancı gelmeye başladı ve baya zorluyo Du beni. Ebeye yalvardım fitili çıkar diye doktoru aradı doktor çıkar dediği için çıkardılar. Ama sancılarımda hiç azalma yoktu. Ve sabaha kadar 5 dk da bir sancı çektim sabahlar olmadı bana. Sabah o Ebeye Bi daha muayene olmadım istemiyorum dedim ve doktoru bekledik. Doktorum çok tatlı dilli olduğu için tekrardan beni normal doğuma ve muayeneye ikna etti😊 ama bu sefer kendisi ve başka ebe ettiğinde öyle acı hissetmedim. Eden kişiye görede değişiyor galiba bu çatı muayenesi. Sonunda 2 cm açıklığı vardı. Suni sancı vermeye karar verdiler dakika da 5 6 damla kadar kendi sancılarım hala 5 dk da bir devam ediyor Du çünkü ve o gün akşam üstüne kadar sancı çekmeye devam ettim. Ama muayene ettirmedim tabi sadece nst bakıldı🤭 en son dayanamıyorum diye hastaneyi inletmeye başlayınca tekrar muayene edildi ve 6 7 cm olmuştu açıklığım. Biraz daha yürü dediler tabi ben sezeryan olursa diye yemek ve su yiyip içmediğim ve uykusuz olduğum için artık dermanım kalmamıştı ki kaç saattir de sancı çekiyordum. En sonunda kolidorda çöktüm ve Bi daha kalkamadım hemen doğum haneye aldılar beni 8 cm olmuştu açıklığım. Ikınmaya başladım ama yeterli gelmiyordu. Bebek kanala girdi ama benim ıkınmam yetersiz geliyordu karnıma bastırdıkları halde çıkmıyordu ve bebeğe bişey olucak diye panik yapmaya başladılar ve iki kişi karnıma bastırmaya başladı ölüyorum diye bağırdığımı hatırlıyorum sadece ve sonrasında Bi rahatlama. Bebeğim doğmuştu çok şükür sağlıklıydı. Sonra plesanta da biraz zor çıktı gene karnıma batırdılar ama ben bebeğime balıma bakmaktan bu sefer çok acı hissetmedim yada uyuşmuştum😂 çok parçalandığim için dikişlerim için doktorum geldi o attı kaçtane olduğunu ne ben sordum ne onlar söyledi. 17. 20 de bebeğim doğdu 18.30 da anca çıkabildim doğum haneden. Çok zor Bi doğumda ama balıma kavuşunca unuttum bütün acıları ❤️ şuan 82 günlük olduk ve gayet sağlıkıyız çok şükür. Bende doğum hikayemi paylaşmak istedim sizlerle. Allah herkese kolay doğum nasip etsin inşallah🙏