Evettt hanımlarr ☺️Sonunda ben de Doğum hikayemi yazıyorum 🤗
Öncelikle çok güzel bir hamilelik geçirdim diyebilirim. Toplamda 8 kilo aldım. 37. Haftaya kadar çalıştım. Bebeğim 7. Ayda baş aşağı dönmüştü. Rahim ağzı uzunluğu kafa çapı herşey normal Doğum için uygundu. Ben de kendimi çok şartlamadan normal Doğum için hazırlıklar yapmaya başladım. Squat, yürüyüş, hurma, pilates, ev temizleme 😂 herşeyi yapmaya çalışıyordum. Sancılar geliyodu ama bu kadar az olamaz diye çok panik olamıyordum. Ama sabırsızlanmaya başlamıştım. 40. Haftada artık bi karar vermem gerekiyordu. Doktoruma artık doğurmak istediğimi söyledim. Bana gün verdi. Suni sancıyla normal Doğum deneyecektik. Doktorum tüm ihtimalleri anlattı. Saatlerce sancı çekip açılma olmayabilir, bebekte sorun olursa sezeryana dönülebilir ya da her şey düzgün giderse bebeğimi kucağıma alabilirdim. Herşeye tamam dedim.
doktorum serumla suni sancı vermeden önce vajinal açılmamın olup olmayacağını başka bi testle kontrol etmek istedi. İlaçlı bir ipi vajinal yoldan yerleştirdi ve nstye bağladı. 3 saat kasılma sancısı çektim ama açık söyliyim hiç korktuğun gibi değildi. Nstde 150-160 kasılmalar dakikada 1 e indi. Ama ben o beklediğim ağrıyı hala hissetmiyordum. Muaynede malesef açıklığım sıfırdı. Bebek kanalda olmasına rağmen ilerlemiyordu. Kalp atışlarıda çok hızlanmıştı. Doktorum bu sancı yeter açılma olmuyorsa olmayacaktır daha fazla sancı ikinize şoka sokabilir dedi. Hiç stres yapmadan tamam dedim sezeryana geçelim o zaman. Akşam 6 gibi ameliyathaneye gitmek için saat verdiler. Ben güle oynaya gittim.
Ameliyathane çook soğukk 😬 epidural için beklerken sıcak çarşafla ısıttılar biraz beni. Akciğer hastası olduğum için üşütürsem akciğerlerimde hemen enfeksiyon oluştuğu için biraz korkuyordum. Epidurali yaptılar ama bahsettikleri gibi ayaklarımı başkasınınmış gibi hissetmedim. Gayet hareket ettirebiliyordum.
Evett ve perde kapandı. Eşimide ameliyathaneye aldılar.🥰
önce bi et kokusu geldi. Benden geldiğini farkedemedim 😅 operasyon başladı.
doktor her adımı anlattı. Evet şimdi bebeği çıkarıyoruz 😱😅
Eşim bakamıyordu bebeğe, gözlerini kapattı. Bebekten ses gelmedi. Eşim elimi sıkmaya başladı. O an Allahım nolur bi sorun yoktur diye dua ettim. Kordon bebeğimin boynuna 3 kez dolanmış, onu kordonlardan kurtulmadan ağlayamamış. Zaten kanala girip ilerleyememesinin sebebide oymuş.
Serumla suni sancı verseler ikimizinde hayati riski olacakmış. Neyseki doktorumla doğru kararı verip, hiç panik yapmadan dünyalar güzeli kızıma kavuştum. Yanağıma koydular, inanamazsınız, ipek gibi teni mis gibi kokusu vardı. Öpmelere doyamadım. bebeğim ve babası gitti.
dikiş işlemleri için beni biraz uyuttular. Bi saat sonra odamdaydım.
Gelelim hiç bahsedilmeyenlere...
sezeryanın ikinci günü çok berbat. İnanılmaz kötü bi ağrı. Kalkıp yürümeye çalışın. Boş bol su. Evden komposto getirin özellikle mürdüm eriği kompostosu. Gaz çıkartmak için çok iyi geldi. Bana da yan odada yatan biri yolladı sagolsun 🥰
ve hamileyken bacak kaslarınızı iyice güçlendirin. Çünkü sezeryandan sonra kalkıp oturmak için bacak kaslarınıza çok ihtiyacınız olacak🤗
herkese hayırlı doğumlar dilerim. Allah isteyen herkese nasip etsin 🙏🏻
Sorularınız varsa seve seve yanıtlarım...
Sevgiler.