7+6 haftalıkk gebeyim ve hcgden başka kan testi vermedim bazı yerlerde okuyorum degişik testlwr yapılıyo bilgiai olan varsa yazabilir mi 🤔

Funda08 canım bir cok test yapılıyor idrar kan tokso testi var mesela önemli olan ve daha once kızamık gecırdınmı bagısıklıgın var mı onun testide yapılıyor

ElifKurtuldu bana hiç bi test yapılmadı arkadaşlarım yaptırmış nasıl bişeydir anlamadım

Funda08 her saglık ocagına gidişinde kan degerlerine bakılıyor cnm doktoruna gösteriyosun 12.haftadan sonra ona göre vitamin veriyor su an zaten folik asit kullanıyosundur.25.haftanda seker yüklemesi yapılcak saglık ocagında eger doktorun uygun görürse.kan uyusmazlıgı varsa 28.haftada kan uyusmazlıgı iğnesi vuruluyor uyusmazlık varsa bu haftalarında indirect coombs testi yapılması lazım.20 ve 24.haftalarda tetanoz asısı oluyorsun 2kere.yapılan bi test yok acıkcası öyle saglık ocagı sürekli takipte zaten ☺İlk arkadasn dedgi gibi bagısıklıgın var mı diye bikaç test yapıolar o kadar hastanede

Funda08 doktor kontroldesin degil mi canim o zamani gelince sana soylecektir kan testi idrar testi vs ilerleyen zamanlar bebekle senle ilgili başka testlerde isteyecektir

Benim doktorum bir sürü test istedi kalp atışını duyduktan sonra 250-300 lira bı para ödedim hatta

Aysealty 3 defa gittim şuana kadar hiç test yapılmadı da o yüzden merk etttim canım verdigin bilgiler için teşekkür ederim

Funda08 toksoplazma testi vardı tek hatırladığım içinde çiğ etten mikrop kapmış mıyım bağışıklık var mı diye daha bir sürü vardı ama neydi inan unuttum

Bizde kalp atisiNi duyduktan snra doktorumuz test yapmsti kan degrlrme vitamin ekslgli varmi basiklik durumuna baya kapsamli bi test yapilmsti.9tup kan vermistim hatta

8 haftalıkken değerlerime bakmak için kan idrar istedi daha sonra kan uyusmazligimiz olduğu için bi test istedi birde kedi köpek tüyüne karşı sanırım bi test istedi sonra ikili test birde sağlık ocağı her ay kan tahlili istiyor takip ediyorlar birde şeker yüklemesi yaptırdım 21 hafta oldum smdilik sadece bunları yaptırdım daha sonra ne ister bilmiyorum bende doktorun ağzına bakıyorum 😄