Sedos2020 Kızlar fazla d3 kullanımınin zarari olurmu ??7. Ayımdan sonra hemşire kutunun üzerine 6 damla yazmış ben gene önceki aylar gibi 9 damla kullanmisim bilmeden ,bebeğe bir etkisi olurmu bu durumun?
zntrkn Sedos2020 canım belirt olacağını zannetmiyorum. Zaten ülke genelinde biz kadınları bırak erkeklerin bile d vitamini seviyesi düşük😊 sen farkettiğim anda normal dozuna dön birleyen olacağını zannetmiyorum
Sedos2020 zntrkn normal doza döndüm..eskisinden farklı belirti göstermesi bas dönmesi mide bulantısı felan ama korktum genede
Edasenturk Valla benim bir eksikliğim yokken 3 damla alıyorum sınır 20 benim 25 oldugu halde benim de cok bulantı yapıyor resmen içmek istemiyorum ..
Sedos2020 Edasenturk benim eksikliğim varmı yokmu bilmiyorum ama ilk 12 damla ile başladı ,sonra 9 ,ve enson 6 damlaya düşürmüş hemsirem ben 6 ya düşürdüğü ayında 9 damla ile tamamlamisim🙄
zntrkn Sedos2020 ben damla değil de ampül içiyorum arada mide bulantısı yapmadı bende ona yorum yapamıyorum damla kullanmadığım için ama için rahat etsin istersen sağlık ocağından d vitamini baktır
Edasenturk Anlamadığım bişey var tahlil yapmadan mı d vıtamını verdı ki değeriniz düşük mü bilmiyorsunuz?
Sedos2020 Edasenturk canım sağlık ocağından verdiler her gebeye basliyor buradaki sağlık ocağında değerin düşük olsa da normal olsada
Zuhal1 Sedos2020 olmaz aslında net damla değeri 10 olması lazım eşim bu konuyu çok araştırdı benim aşırı düşüktü kalsiyum düşüklüğüne neden oldu ayaklarım bacaklarım ağırdı dişlerim durduk yere cürüdü ama sen istiyorsan 6 al artık.
Blossom Sedos2020 Zaten aldığımız D vitaminin yarısını aynı gün harcıyoruz ama belli bir seviyeden sonra fazla D vitamini kemiklerde kalsiyum plağına sebep olabiliyor. Bu yüzden K2 vitamini ile kullanmak gerekiyor. Yani fazla olduysa bile bebeğe değil size zararı olur.