Cz34 Cz34 neden erken doğdu bilmiyoruz alınan önlemlere rağmen bi 10 günlük sürecin ardından dünyaya geldi 1920 kg 44 cm di 31 gün yoğun bakımda kaldı önce makinaya bağlıydı bi 10 15 gün kadar yoğun balgamı vardı enfeksiyona bağlı antibiyotik tedavisi yapıldı balgam sorunu çözülünce yavaş yavaş makinenin ayarını düşürdüler sonra ağızdan sadece düşük miktar oksijen desteği aldı ardından burundan verildi sonra fanus yöntemi ile en sonunda kendi nefes almaya başladı zaten fanus yönteminden 2 gün sonra taburcu olduk 2 gün kendi başına nefes alması yeterli oldu beslenmelerde nefes ve nabız ve oksijende sorun oluyo yoğun bakımdan çıkınca 2 gece hastanede beraber kaldık anne bebek uyumu için kaldığımız süre boyunca da nabız ve oksijen seviyesi için cihaza bağlıydı ölçüm yapılıyodu devamlı. Ben şöyle bişey yaptım kanguru bakımında beni yalıyodu hep küvezde severken aranıyodu doktoruna emzirmek istediğimi söyledim emme refleksi yok zorlanır emmezse seninde morelin bozulur dedi bende sadece denemek istiyorum diyip ısrar ettim hemşireleriyle beraber denedik asla yalnız kalmadık ilk gün çok zorlandı damak yapısı üstte olduğu için memeyi zor hissediyodu yine de ilk denemeye göre iyiydi sonra ki iki gün daha da iyiydi 3. Gün taburcu olucağımızı öğrendik her ziyaretten sonra doktodan bilgi alıyoduk o gün ne doktoru ne de hemşiresi servise çıkarıcaz demedi eşim için istediğimiz bi belge vardı izin için onu verdiler istediğimiz gün kadar değildi sorunca gün sayısı yeterli olucaktır dediler tam arabaya bindik otoparktan çıkarken arandık servise çıkıcak mila hazırlık yapıp gelin dediler sürecimiz böyle gelişti uzun oldu kusura bakmayın