Hepinize merhaba kızlar😊 Doğum bekleyen herkese Allah kolaylıklar versin inşallah dualarım sizlerle.. Bu ikinci gebeliğimdi ve ilki normal Doğum olmuştu. Uzun süre sancı çekmiştim açılmam çok zor başlamıştı falan yani normal doğuma karşı hem uzaktım hem sonrasının rahatlığını bildiğim için yakın😊 Tek temennim herkesten duyduğum ikinci doğumların daha kolay olacak olmasıydı ki dedikleri gibi de oldu çok şükür.. öncelikle hamileliğimde yürüyüş hiç yapmadım desem doğru olur ama evde 3.5 yaşında bi kızım olduğu için hareketli hamilelik geçirdim. Son haftaya girerken biraz hurma yemeye başlamıştım ve bikaç bardakta şu meşhur tarçınlı Sudan içtim. Ama bence benim doğumumu başlatan pilates topu oldu. Bi haftadır az az pilates topunda hafif zıplama ve kalça çevirme hareketi yaptım ve salı gün ikindin yine pilates topu üzerinde zıplarken bi akıntı hissettim baktım nişanım gelmişti. İlk doğumum nişandan bi gün sonra olunca hemen annemi aradık çağırdık(başka ilde yaşıyor). Ama bu kez Doğum Nisa’ndan 3 gün sonra oldu. O 3 gün hafif hafif sancılarım vardı düzensiz olarak karın sertleşmesi bebeğin bi yerde toplanması şeklinde. Perşembe gece 12 gibi sancılar biraz sıklaştı ve programın kasılma ölçer özelliğiyle sancı aralıklarımı takip ettim. 10 15 dk arasında gelip gidiyordu dayanılmıcak gibi değildi ama uyutmuyordu da tabiki. Ne anneme ne eşime bişeu demedim onlar uyudu ben sancı aralarında hafif sızarak yarısında da sancı geldiğinde pilates topunda zıplayarak@@ sabah 6ya kadar durdum sabah eşim uyandı sancım var diyince hemen gidelim dedi ama dur daha çok şiddetli değil dedim 1 saat daha durduk sonra artık gidelim dedik. Ben tabi içimden ne dualar ediyorum nolur 2 cm bari açılma var desinler diye. Çünkü ilk doğumda bundan çok daha şiddetli sancılarım varken daha hiç açılma yoktu. Neyse gittik muayene oldum ( bu arada iki doğumumda da doktorun prensibi o şekilde olduğu için Doğum gününe kadar hiç alttan muayene olmadım ve sancı varken muayene acıtmıyor kızlar) heyecanla ebeye bakıyorum var mı açıklık diye var 6 cm dedi ama ben şok 😁 sevinçten olan sancım da gitti 😁 doktorum geldi bekleyelim kısa sürede olur gibi zaten dedi ne suni sancı ne epidural almadım. Yatakta yatarak nst de durdum baya onda bile sıkıntı çekmedim çünkü cidden hastaneye gidince sancılarım iyice azalmıştı. Öyle bi iki saate yakın zaman geçti nst de olmadığım her an odada yürüdüm ben sancı gelince çömeldim. ( ilk Doğumda ne yürüdüm ne çömeldim nasıl nefes aşınacağını bile bilmiyordum öyle olunca sancılar o kadar büyüyordu ki.. yani diyeceğim nefes ve sancı geldiğinde bazı hateketler sancı şiddetini çok etkiliyor. ) Bu arada tekrar açıklığa bakıldı aynı 6 cm denildi. Bi nst daha yapıldı bi ara sa belden aşağı duşa girdim bi 10 dk. Nst bitti ayağa kalktım iki üç adım attım suyum geldi. Haber ettim tekrar açıklığa bakıldı 8 cm dendi. Bu arada 3 tane ebe sürekli Benin’le ilgilendi gelip gittiler 8 cm den sonra 2 si yanımdan hiç ayrılmadı. Sancıları beraber karşıladık biri sancı girdikçe belime masaj yaptı diğeri o sırada bazen çömelip bazen klozete oturarak bebeği aşağı itmeme destek oldu. Derken sancılar son 1 saat artık dayanılmaz hal almaya başladı. Ikınma hissi gelmeden yaptığımız ıkınma çalışmaları zordu ama doğumu çok hızlandırdı. Artık sancılar dk başı gelip uzun sürmeye başlayınca dopumhanehe geçtik doktor geldi tak bende sancı yine kesildi 😂 doktor ikide bi soruyor sancı yok mu yok diyorum 😂 neyse 2/3 dk içinde sancı geldi ilk sancıda 2 kez ıkındım başı göründü ikinci sancı da iki kez ıkınmayla kızımı kucağıma aldım çok şükür 😊 Ama sonrası bu doğumumda çok güzeldi diyemicem çünkü burç ağrısı denilen bi ağrı varmış Doğumdan itibaren onu yaşıyorum bugün 3. Gün hala devam ediyor bildiğiniz Doğum sancıları hala gelip gidiyor yani ara ara. İlk Doğumda böyle bişey olmamıştı. Bu arada sadece 1 dikişim var . Soracağınız biley olursa cevaplarım kızlar ç. Hepiniz inşallah yavrularınızı kolay bi Doğumla sağlıkla kucağınıza alırsınız.. 😊