Merhaba kızlar ,
Normal doğum için beklerken 36+4 te nişanım geldi ve sancılarım nstde çıkıyordu ama ben hissetmiyordum. Açıklık hiç yoktu Doktorum 38e kadar bekleyelim dedi. 2-3 gün de bir kontrole gitmeye başladım. 38. Haftaya geldiğimizde bebeğin baş çevresinin büyüklüğü sebebi ile 38+0 da 9:30 da gel sezeryana alalım dedi. Ben de organizasyon süslemelerinde bulunmak için 8:30 da hastahanedeydim kan verme işlemleri falan herşey tamamdı. Odamda organizasyonu beklerken sedye geldi ve ameliyathaneye gidiyoruz dedi tabi ben şok affaladım daha ameliyathaneye girmeden korkudan çenelerim titremeye başladı 🤦🏼♀️ Hayatım boyunca serum takılmışlığı bile yoktu ve ben ameliyathaneye giriyordum çok korkmuştum ama öyle güzel bir ekip karşıladıki beni içimi rahatlattılar. İğne vuruldu belimden açıkcası hiç hissetmedim acısını sonrasında ayaklarım anında uyuştu zaten. Ve doktorum geldi hazırmısın başlıyoruz dedi. O ara yanımda iki kişi sürekli beni konuşturdu ve kızım doğdu ama bir gariplik vardı ve sesi çıkmıyordu , neden ağlamıyor dediğimde her şey yolunda deniyordu ama herkes kızımın başındaydı , ve bağırmaya başladım birşey oluyor ne oluyor kızımın neden sesi çıkmıyor derken kızımın çok kısık sesini duydum yanıma getirdiler sonra götürdüler ve ben kendimi kötü hissetmeye başladım nefes alamadığımı kötü olduğumu söyledim ve sonrasında uyudum , uyandığımda ameliyathaneden çıkıyordum. Odaya çıktığımda öğrendim ki kızım anne karnında su yutmuş ve küveze alınmış kontrol amaçlı tabi korktum ve ağlamaya başladım. Yanına gitmek istediğimi söyledim en erken 4 te kaldırabileceklerini söylediler. 4 te hemşireler geldiğinde hemen kalktım acı hissi dayanılamayacak kadar değildi. Baş dönmesi olmadı çıkıp hemen kızımı gördüm . Küçücük elinde damar yolunu görünce kendime gelemedim saatlerce akşam 7 gibi kızımı getirdiler herşey yolunda kontrol amaçlı küveze aldık dediler. 52cm 3960 gr dünyaya gelmiş 💞🌸 hayatımda duyduğum en güzel kokuydu onun kokusu 💞 hemşire göğüsüme tuttu ve emmeye başladı sütümde hemen geldi. Ertesi günde taburcu olduk 😊
tavsiyelerim
mutlaka depend alın yanınıza
kötü hikayeler dinleyerek kendinizi üzmeyin
doğumdan önce ben hep süt için her sabah aç karnına incir yedim ve kaynattıp inciri şekersiz suyunu içtim. Yanımada promalt aldım doğum dan sonra ilk sıvı içme evresinde içmeye başladım ve sütle ilgili problem yaşamadık çok şükür.
okadar hevesle bir sürü hediyelik hazırladım , organizasyon tuttum odayı süslettim ve çıkınca kuzum küvezde olduğu için o süslemelere bakıp acı çektim hep şimdi ki aklım olsa asla bir balon dahi asmazdım.
benden bu kadar herkes hayırlı doğumlar 🙏🌸💞