Merhabalar 💁🏻♀️
9 aylık bir kızım var bir prematüre annesiyim. Bebeğim 8 aylık doğup 10 gün yoğun bakımda kaldı. Ama bütün mücadeleler güzel yavruma kavuştum.
Öncelikle sezaryan öcü değil, suni sancı aldıktan sonra bebeğimin Nst de kalp atışlarının düşmesiyle sezaryan oldum (bunu ayrıca anlatacağım) ama çok kolay ve çok rahat bir doğummuş gerçekten. Prenses gibi girip çıkıyorsunuz 💁🏻♀️
Sezaryanım genel anestezi oldu ve iyi ki öyle olmuş hiçbir şekilde sorun yaşamadan birşey anlamadan misler gibi girip çıkıyorsunuz travma sıfır.
Spinal sonrası geçmeyen bel ağrıları yazanlar var ama ben de genel anesteziden sonra da 3-4 ay bel ağrısı oldu bunun için ilk 40 gün korse takmanız gerekiyor gibi beliniz eski halini alsın burada hata yapıp yeterince kullanmadım. Ama genelde de bel ağrısı olabiliyor ama korkmayın geçiyor 💁🏻♀️
Sezaryan göbeği kalıyor mu? korse işe yarıyor mu?
Sezaryan göbeği kalmıyor ki ben kilolarımı veremediğim halde kalmadı. Korsenizi doğumdan sonra hastaneye yakın bir yerden bedeninize göre medikal korse alın, bir hafta sonra o korse size büyük olacak bir kere daha küçük bedenini alın. Yamuna almakta acele etmeyin çünkü küçük gelir 💁🏻♀️40ınız çıkınca gider alırsınız.
Doğum kiloları emzirirken veriliyor mu? Evet ama sonra emzirirken tekrar alınıyor. Ki ne zaman sütüm azalsa aman çocuğumun sütü yok diye yedim bir de nefis hamilelikte baya açılıyor 🤷🏻♀️
Süt öyle hamur işiyle gelmez yalan onlar? hayır benim sütüm azaldığında baklavayla çoğaldı ne yazık ki durum bu..
Erken doğum, sezaryandan sonra sütüm gelmedi benim sütüm yok? Hayır var sağıma devam, kuru incir suyu için bol bol ve olunlu düşünün geliyor gelmiyorsa da dünyanın sonu değil valla bebekler bir şekilde büyüyor önemli olan sizin mutluluğunuz.
Doğumdan önce süt pompası alayım mı? Gerek yok yani var mı yok mu sonra belli olacak. Doğumdan hemen sonra hastanede pompa kiralayabiliyorsunuz 150tl birşey ve aldığınız hiçbir pompaya 8-10bin tl vermediğiniz için o kadar güçlü ve iyi olmayacak ilk dönem sizin hastane tipi pompaya ihtiyacınız var. Gerek olursa alırsınız bende gerek kalmadı.
Bebekler uyumaz bebekler hep ağlar bebekten sonra ne yapacağım? Bebekler uyur. Bebeğinizi emzirmek için, misafir geldi baksın için uyandırmayın bir kamera alıp beşiğine koyun ve uyanmadıkça uyandırmayın. 40ı çıkınca da uyku rutini ve uyku eğitimi vermeye başlayın. Ay ben asla uyku eğitimi vermemciler sonunda ya isyan ediyorlar, ya huzurları bozuluyor ya da ikinci çocuğa tövbe ediyorlar.
(Hepsi benim tecrübem, daha kötü ya da daha iyi tecrübesi olanlar olabilir. Ama sizi demoralize eden gözünüzü korkutan herkese karşı kulağınızı kapatın)
Bir de bebeğiniz için en mükemmel anne sizsiniz ❤️