AHtc Herkese iyi geceler kızlar bugün oğlum doğalı 10.gün oldu kandil günü doğdu yavrum anca hikayemi yazabiliyorum geç yazanları da çok iyi anladım bu arada 😁 Hamileliğim en başından beri sorunsuz çok güzel geçti hiç bir sağlık problemimiz çıkmadı çok şükür beslenmeme egzersizlerime çok dikkat ederek 39.haftaya kadar geldim toplamda 10 kilo almıştım. Artık herkes gibi stres basmıştı benide 38.haftada Çatı muayenesi oldum hiç korkulacak birşey de değilmiş normal doğuma uygunsun gayette dedi doktorum onun stresini attıktan sonra artık bebeğim her an gelcek diye heyecanla bekliyorduk herşeyim hazırdı hastane odası süslerim hazırlıklarım iyki erkenden bitirmişim diyorum kafam rahat sadece bebeğimi bekliyordum taaaki doğumdan 1 gün öncesine kadar son 2 muayenede açıklık hiç yok bebek aşağı inmedi demişti doktorum ama yinede normal doğum yanlısı olduğundan son ana kadar bekleriz demişti belli olmaz aynı gün bile inebilir demişti ama son muayene de bebeğimin sadece 2 günlük suyu kalmıştı doğumu başlatmamız lazım dedi hiç riske atmıyalım yarın fitille doğumu tetikleyip başlatalım dedi bende her anne gibi bebeğim için endişelendim kabul ettim. Ertesi gün heyecanla oğluma kavuşmaya gidiyordum arabada güle oynaya gittik hayatımda yaşadığım en güzel heyecan en güzel gündü sanki rüya gibi hatırlıyorum o anları 😊neyse hastaneye yatış yaptık ve doktorum fitili yerleştirdi alttan çatı muyanesindeki gibi sadece azcık sızladı 2 saat sonra bende sancılar başladı odada tur atarak atlatmaya çalıştım bu arada Meryem Ana otunu yapmıştım inanarak ama bende işe yaramadı bi yandan tabi nst takılıp gidiyor ilk saatler normal giden sancılar arttı bi yandan da sürekli yapılan açıklık kontrolü çok yoruyordu beni suyum da patlamıştı ve sancılar baya yüksek çıkıyordu yinede dayanmaya çalıştım en son bebeğimin kalp atışları değişti strese girmişti bebeğim son kez muayene etti ve 9 saat sancı sonucu sadece 2.5 3 cm açılmış ve ben yorulmuştum doktoruma bebeğim kakasını yapabileceğini söyledi eğer 5 6 cm kadar açılma olsaydı seni zorlardım ona göre bir yol izliycektim ama ne bebek ne sen dayanamazsın dedi tabiki kendimi geçtim bebeğimi riske atamazdım çünkü hep hayırlısıyla gelsin diye dua etmiştim.Kabul ettim ve hemen ameliyata hazırlandım çok nazik bir ekip karşıladı beni tüm stresimi aldılar diyebilirim doktorum keza çok güvendiğim için rahattım baya iğneyi tek seferde belden yaptılar hiç acı sızı hissetmedim 2 3 dk içinde kalçamda ve bacaklarımda karıncalanma oldu 5 dk içinde tamamen uyuşmuştum tabi onlar bi yerlerimi mıncıklamışlar test etmek için uyuşukluk geçince acısından anladım 😀 ben hiç korkmadım doğum anında sadece sancı çektiğim için onun gerginliği vardı üstümde ameliyathane soğuktu bir titreme aldı beni bi yerden sonrada uyku bastırdı ama dört gözle bebeğimi bekliyordum o anda sadece çekiştirme sallanma gibi bişe hissediyorsunuz ama asla acı yok merak etmeyin doktorum besmele çekti başladığını anladım ve 5 dk sonra oğlum çıktı Allahım mm o nazikçe kısık sesle ağlama sesi bana ninni gibi geldi ağlama tuttu beni orda sonra eşimde benimle beraberdi doğumda ona baktığımda bebeğimize dalmış bakıyordu nerde dedim nasıl dedim cevap yok bizimkinden gözler gitti hemen çok şükür diyebildi sadece ikimizinde gözler yaşlı bebeğimizi ikimizin arasına koyup resim çektiler bizi o arada ben inanamıyorum hala rüyadayım sanki benimmi bu dedimm hoşgeldin annecim dedim optüm sadece 17.00 gibi girdik hazırlıklar doğum toparlanma fln 17.30 da çıktık ameliyathaneden bebeğimi hemen aldılar onlar sağlığına bakarken benide toparlayıp odaya aldılar eşim kapıda beni bekliyordu Allahım ayakları yerden kesilmiş sanki ilk defa onu bu kadar heyecanlı gördüm düğünümüzde bu kadar heyecan yoktu 😁 Hemen odaya bebeğimi getirmişlerdi emzirdim çok şükür sütümde hemen geldi bebeğim de kolayca tuttu memeyi 3 saat fln sersemlik vardı üzerimde konuşmam yavaştı sonra açıldım tabi yavrum yanımda mışıl mışıl uyuyordu sabaha doğru hemşireler beni o meşhur ilk yürüyüş için kaldırmaya geldiler ama ben ayak parmaklarımda uyuşukluk var diye cesaret edemedim geri gönderdim 1 saat sonra baktım ki kaçış yok kendim kız kardeşim yardımıyla denedim şansımı çok ağırda olsa kalktım cesaret etmek yeterliymiş yani 😀 şimdi evladım 10.gününde sarılık artmadan atlattık herşeyi iyi çok şükür sadece şunu söylemek istiyorum biz ne kdr plan yaparsak yapalım gerçekten bebek nasıl gelmek isterse öyle geliyor çünkü ben her türlü egzersiz plates hurma vs herşeyi denedim kendimi de sadece sağlıkla ona kavuşmaya odaklamıştım sonuçta 2 senelik evliliğimde Rabbim aratmadan istediğimiz anda bize nasip etti bebeğimizi hamdolsun gerisi çokta önemli değil sezeryan yada normal olması onu kucağınıza aldıktan sonra önemsiz oluyor biraz uzun oldu kusura bakmayın kızlar Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu bekleyenlere de sağ salim hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin inşallah Allaha emanet olun 🖐🏻🤲🏻😍
Goktugun-annesi2 AHtc banada pazartesi gününe kadar olmazsa alttan fitille doğumu başlatıriz dedi doktorum zormu acıtıyor mu yani😔
eknsnsr98 AHtc amin rabbim seninkini sana bağışlasın bizimde sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏
Canan_T AHtc merhabalar hastaneden cikinca evde kendi islerinizi k3ndiniz gorebildiniz mi esimin ve benim ailem cok uzak gelememe ihtimalleri var,tek basima basarabilir miyim,aci agri durumu nedir, sezeryanda olsa dogumdan sonra?
Alyaertgrl AHtc ya bişey sorucam. Sezeryan den çıktıktan sonra çok kötü bir ağrı oluyor dediler. Ölmek istiyorum diye ağlamış birisi falan. Uyuşukluk geçince sizde öyle bişey oldu mu acaba
Seher63 AHtc atılan kesiyi hissettiniz mi veya acı gibi bişey . Birde belden vurulan iğne çok acıtıyor mu
AHtc Seher63 yok canım hiç birşey hissetmedim belden aşağısı hiç yok gibi sadece sanki birileri sizi sallıyo gibi çekiştirmeler oluyo korkulacak bişe yok iğnede ben hani kalçadan iğne yapınca ne kadar acıyorsa o kadar hissettim
AHtc Goktugun-annesi2 😀 anne olmak kolay değil tabiki ama çekilmiycek bir ağrı değil Allah sabır veriyor gerçekten sadece son saat geçmek bilmedi
Ftszgn Gözünüzaydin aynı gun doğum yapmışız 🤗 ve ayni şeyler benim de acilmam olmaadi ama direk sezaryan a aldı suyumuz azalmis,hikayemi de yazdım ama 30 kere sabitler misiniz dedim sallayan bi admin çıkmadı 😁 Allah saglik sihhat versin 🤗
Patmem Bende spinal sezeryan olucam inşallah perşembe günü yazdıklarınız beni çok rahatlattı diyebilirim baş ağrı filan yaşadınız mı peki bel ağrısıdır vs :)
AHtc Patmem baş ağrısıda çekmedim bel ağrısıda olmadı çok şükür tabi herkesn bir olmayabilir ztn ağrı kesici fln veriyolar atlatrsınız inşallah
AHtc Canan_T açıkcası yavaşta olsa ayaklanabildim ben salmadım kendimi ama yormadım da sizin yerinizde olsam kimse gelmycekse tüm enerjimi çocuğuma bakmak için harcarım geri ev işini boşverin üşütmemeniz kendinize iyi bakmanız çok önemli dikkat edin kendinize
AHtc Alyaertgrl Kim uydurdu bu efsaneyi 😀 bi kere kaç saat uyuşukluk geçmiyo 5 6 saat diyebilirim yani ve bir yandan ağrı kesici vuruyorlar öyle Bi ağrı olması imkansız ağrı olduğunu hissettiğinizde istersiniz ağrı kesici işkence çektirecek halleri yok ya 😀
AHtc Goktugun-annesi2 Fitil bnde işe yaramadı çatı muayenesi yaparken parmağını sokuyo ya o sırada taktığını düşün fitili acımadı benim yani senin ikinci doğumunsa işe yarayabilir bence korkma