4114eb Kızlar bu markette değilde kahvaltılık satılan dükkanlardan alınan açık tereyağlar oluyo ya mesela istediğin kadarını alıyosun falan onlarda toksoplazma olur mu sizce çiğ sütten mi değil mi anlayamayız sonuçta bi bilginiz var mı
Adimadim 4114eb valla ben hep o kahvaltilik koy urunleri satilan yerlerden yiyorum yani hamilelik oncesinde de oyleydi cok sukur bir sikinti cikmadi
ilkbahar 4114eb çiğ süt ve süt ürünlerinden daha çok brusella bulaşıyo... Toksoplazma çiğ et ve yıkanmamış sebze meyveden bulaşabiliyo..
4114eb Yeni_anne_ acaba çiğ sütten mi yapıyolar açık tereyağları diye endişe ettim hamile olmadan önce ordan gayet yiyodum şimdi iki kere düşünüyorum canım😊
4114eb Adimadim evet hamilelik öncesi bende açıktan alıyodum tereyağını şimdi şu pastörize olayı var ya ondan bi çekindim
4114eb ilkbahar aaa öyle mi çok teşekkürler bilginiz için peki tereyağda geçebiliyo mu bi bilginiz var mı acaba
ilkbahar 4114eb eğer hayvanda o hastalıktan mevcutsa ondan üretilen tereyağ süt peynir hepsinin vasıtasıyla insana geçebilir..