İyi akşamlar arkadaşlar. Buradaki güzel doğum hikayelerini okurken bir yandan da zamanı gelince bende güzel doğum hikayemi yazagim diye hayal kurardir. Evet şimdi sizlerle doğum hikayemi paylaşacağım bu hikayenin tek güzel yanı güzel kızım Doğa'ya kavusmamdi hoş henüz kucağıma alamadım ama olsun en azından sağlıklı olduğunu biliyorum .Evet hadi başlayalım .
04.03 yani carsamba akşamı saat 10 gibi sancılarım arttığı için acile gittik önce alttan muayene ettiler sonra ultrason ve nstden kontroller sağlandı 38+1 haftaliktim ve bana bebeğin karın kısmının gelişmemiş olduğunu söylediler o akşam gidip tahlil sonuclarinizi getirin dediler gece 2 gibi tahliller çıktı ve bana sancilarin doğumla alakası olmadığını idrar yollarının enfeksiyon kapmış olduğunu söylediler ilaç verip gönderdiler. Sabaha kadar uyumadım yatakta kivrandim .Ertesi gün yani Perşembe öğlen saat 14.00 de tuvalette yoğun bir akıntıyla birlikte kan geldiğini gördüm eşimi aradım ve saat 16.00 gibi yine acilden giriş yaptık yine alttan muayene yaptılar sonra ise ultrason ve nst. Bu arada benimle ilgilenenler asistan doktor falandı neyseki uzman bir doktor geldi ve onunla konuştular en sonda doktor bey benimle konuştu ve bana bebeğin iki haftadır gelişiminin durmuş olduğunu doğuma girmem gerektiğini fakat hiç acilmam ve sancım olmadığı için çok yipranacagimi söyledi bebek 3 güne anca gelir dedi . Kabul etmeyebilirsniz fakat bebeğe bir şey olursa sizin sorumlulugunuzda dedi bizde kabul ettik ve yatısim yapıldı saat 18.00 gibi serum.taktilar suni sancı vermeye başladılar ve lağman yaptılar. Yanımda kimse yoktu tek başıma bir odadaydim dışarı ile hiçbir şekilde iletişimim yok ve buradaki devlet Hastanesi'nde kadin doğum bolumundekilerin çoğu vicdansız insanın halinden anlamayan tipler. Sancılar canımı öyle bir yakiyordu ki anlayamam durekli bağırıp inliyordum hem enfeksiyonun verdiği bir sancı hem suni sancı beni çok yipratti. Ve işte işin en üzücü kısmını anlatıyorum şimdi ben sancilara dayanamayıp agladigim ve bagirdigim için gelen giden beni azarladı " sanki tek doğuran sensin, insanları neden rahatsız ediyorsun , süs artik vs." Birçok kırıcı sözler . Beni anlamaya çalışmalarını söyledim canım çok yanmasa böyle yapmam dedim ama nafile . Benim için bırakın saatleri dakikalar hile gecmiyordu, sabaha kadar yine hiç uyumadım 3 dakikada giren sancılar 30-35 sürüyor ve beni mahfediyordu . Sezeryan olsun dayanamıyorum dedim olmaz dediler. Alttan kaç kez muayene ettiler artik sayamadim. 0 açıklıkla başladım 2-3-4 derken sabah 6 da 7-8 santim olmuştu. Ve saat 7.20 gibi bir sancı girdi bağırdım geldiler kontrol ettiler bebek geliyo dediler ve doğumu başlattılar odada en az 10 kişi vardı . Ve burda da beni azarlamari kirmalari bitmedi. Dogumum yaklaşık yarım saat kırk- dakika falan sürdü . Onlar ıkın diyor ben ikiniyorum canım çok yanıyor sesini çıkarma sadece ıkın diyorlar ve sonrada " bı ikinamayorsun , sesini çıkarma ,bağırıp durma ,sus "daha neler neler söylediler. En sonunda sen ıkınma diye bağırıp karnıma çıktılar ve ben sizlere canımın nasıl yandığını tarif bile edemem. Uzun uğraşlar sonucu saat 08.05 te kızım dünyaya geldi , normalde çok duygusal olan ben o anda gözümden bir damla bile yaş gelmedi hissizlestim psikolojik ve fiziksel olarak çok yıprandım . Kızımı kucağıma vermediler . Yaklaşık 1-2 saat sonra götürdüler beni yanına 2600 gramlık bir melek duruyordu karşımda dokunamadim kıyamadım sonra hemsirelerinde konuşmasıyla temasta bulunduk ama kucağıma alamadım yavrumu. Doğum anında kanalda fazla kalmış bu yüzden nefes alıp vermede sorun yaşamış şu an bebeğim başka bir hastanede yoğun bakımda, doktorlar iyi dediler düzeldi ama kontrol amaçlı bir hafta burada tutucaz dediler. Bense berbat durumdayım hem psikolojik hem de fiziksel hani derler ya normal doğumda bir gün toparlanirsin sezeryanda bir hafta sürüyor diye ben 2 haftada toparlanirsam sukredicem . Çok fazla dikişim var canım çok yanıyor . Tüm bu yaşananlarda benim için en büyük destek kızımın sağlık bir sekilde dünyaya gelmis olması ve canım eşimin ve ailelerimizin detsekleri beni ayakta tutuyor. Herkesin farklı bir hikayesi var ben kendi hikayemden şunları çıkardım bir daha devlette doğum yapmak istemiyorum çünkü sağolsun kendimi hayvan gibi hissetirdiler ve bir daha bebeğim olursa bu kötü tecrübeden sonra bir daha normal doğum yapmam. Uzun oldu biliyorum. Ama değil bir sayfa bin sayfada yazsam şu iki günde yaşadığım o anları tam anlamıyla ifade edemem. Okuduğunuz için teşekkürler. Tüm ictenligimle birlikte bütün hamilelere canlarının çok yanmayacagi sağlıklı doğumlar diliyorum vakti zamanı gelince bebeğinizle sağlıklı bir şekilde kavuşmayi nasip etsin Rabbim 🙏