Evet anneler anne adayları 5 Mart bizim günümüz oldu minik oğlum merhaba dedi bize 4 Mart gündüz doktorumun ve ebeminiz tavsiyesi üzerine kumda yürüdük 1 saate yakın çok zordu kızlar ama etkisi olduğunu düşünüyorum akşam eve geldiğimiz de saat 11 gibi koltuğa uzandım kasıklarım da tuhaf bir ağrı hissettim dakikalık sonra içime kurt düştü ve ben duşa girdim çok güzel sıcak bir duş aldım çok rahatlatmıştı beni sonra üzerimi giyinmek için oturduğum da bacaklarımın arasında bir su sızıntısı hissettim ilk anlamadım sonra baktım devamı geldikçe eşime haber verdim sanırım doğum başladı dedim ama hiç bir sancı ağrı hissetmiyordum hastaneye gittik yatış verdiler suyum geldiği için antibiyotik filan yaptılar alttan baktı ebe 1 buçuk santim açılma var dedi daha yolun başındaydık ebe sancın ağrın yokken dinlen sonra sancı gelince dinlenemeZsin dedi ama ben heyecandan uyku girmedi gözüme sabah 5 e doğru hafiften artık sancılarım başlamıştı tekrar alttan muayene ettiler 2 cm olmuştu ama sancım başlamıştı artık 4 5 cm kadar bekledim ama ağrı şiddeti git gide artıyordu o yüzden epidural istedim ben bebeğimin basısı çok iyi dedi ebemiz. Bebeğim gelmek için istekliydi epidural kısmı çok güzeldi gerçekten o sırada duşa girdim hastanede pilates topunda egzersizler yaptım merdiven inip çıktım hiç durmadım sadece kasılmaları hissediyordum. Artık yavaştan epidural etkisi bitmeye başlamıştı epiduralin 2. Dozunu yaptılar ama yanında doğumu ilerletmek için destek için suni sancıda verdiler ve işte başlamıştı artık sancılarımı hissediyorum sancıdan ziyade kasıklarım da çok fena bir bası ebemiz alttan muayene ettiğinde bebeğin kafası aşağıda ıkınma hissin gelince haber ver hatta Tutma kendini ıkın dedi ve ben yürümeye devam ettim koridorda hiç durmadım ıkınma hissi geldikçe durdum ve squat hareketi yaptım ebemiz de sağılsın hep yanımızda bize destek oldu ben abla büyük tuvalatim geldi çok fena dedim gel dedi alttan tekrar baktı ve 9 cm olmuştu evet doğumhaneye gitme vakti gelmişti ve sadece yarım saatte talimatlara doğru ıkınmayla tamamen doktorumu ve ebemi dinledim evet o an o acıyla kimseyi dinleyemiyorsun ama artık bitsin diye biran önce doğsun diye hep kulak verdim söylediklerine ve ben meleğime Bebeğime kavuştum O an herseyi çektiğim herseyi unuttum onu görünce hemen göğsüme yatırdılar çok güzel bir duygu arkadaşlar kesinlikle normal doğumdan korkmayın İnan ki sizde bitiyor hersey hep içimde yaşadım bağırıp çığrınıp etrafa zarar vermeden tamamen içimde ve sabır azimle ben bebeğime kavuştum. Kendinize inanın evet kolay değil ama yapılmıcak birsey değil ben hep baştan beri normal doğum diye kendime onu adapte ettim istedim ve oldu. Sonrası için çok rahattı dürümümü yedim bebeğimle ilgim kolaydı. Kusuea bakmayın uzun olduysa ama sizinle paylaşmak istedim 😘