Ellidortannee Canım arkadaş ya da kimse sana saydırmamış da sen baya baya saydırmışsın herkese. Bahane olarak da “BEBEĞİ BELKİ BENİMKİ GİBİ 3 HAFTA GERİDEN GELİYORDUR.” demişsin. Senin belkilerinle ya da saçma sapan katkı maddeleriyle olacak iş değil bu.
Öneri isteyen annemiz sen de yani akıl mantık işi mi Nesquik? Otur cips,çikolata,nesquik ye bebeğin kilo alsın öyleyse. Bebeğin sağlıklı olsun, sen sağlıklı ol, otur Allah’a şükür et. Senin için demiyorum ama bu annelerdeki kilo yarışı nedir ya? Sidik yarışına dönmüş bildiğin. Belki bebeğin gerçekten haftasına göre geriden geliyor olabilir ama sen sağlıklı beslendiğinden emin ol, doktorunun tavsiyelerini dinle gerisine yapacak bir şey yok. Ben de 25 haftalık hamileyim bebeğim haftasıyla uyumlu gidiyor bu bana yeter. Sağlıklı mı sağlıklı. Ben yediğim balığın cinsine kadar dikkat ediyorum dip balığı mı değil mi diye. Biri de çıkmış nesquik ye diyor bir de bunun savunmasını yapıyor. Sen yemezsen yeme deyip bir de kendini aklıyor. O zaman piyasaya sürsünler sürsünler zararlı şeyleri eeee yemezseniz yemeyin kardeş zorla yedirmedik desinler. Yapma canım yani burada zor durumda olan bir sürü insan var. Anne karnındaki bir bebeğe bunu yapmak ne kadar doğru? Allah’ın bir emaneti ve sizler ona en iyi şekilde bakmak zorundasınız. Canım günlerdir doritos acılı cips çekiyor ama bebeğim var diye ağzıma sürmedim süremem. Bir başkası yiyebilir ama ben çocuğuma bunu yapmak istemiyorum. Zaten yediğimiz ne tam olarak sağlıklı ki bir de ben üstüne şeker çikolata kombosu yapayım.
Öneri isteyen güzel annem sen tahin,pekmez,günlük 2 yumurta, yatmadan önce günlük en az 1 bardak sütünü iç, meyveni de içerdiği şekerden dolayı aşırıya kaçmadan tüket, mevsimin meyve ve sebzesini de ye, margarin vb zararlı yağlardan şekerlerden uzak dur, yiyebiliyorsan maddi durumun varsa her gün bir avuç ceviz,çiğ badem ve çiğ fındık ye.
Hem sen kilo almazsın hem de bebeğin kilo alır ve güçlenir. Saçma sapan bu cips,çikolata,nequik vb vb ambalajlı ne varsa uzak dur. Yararı batsın.