Mart annesi olarak bende hikayemi yazayım birazda uzun yazıcam belki birilerine faydam olur 5.haftada hamileliğimi öğrendim benim için planlı bir durum değildi çok şaşkındım hemen doktor aramaya başladım eşim polis oldugu için tanıdık kimsem yoktu soracak kimsemde yok bende buludungum şehrin fan sayfalarında Lüleburgaz da en iyi kadın doğumcu kim diye aratmaya başladım sordum bir sürü yorum geldi içlerinde en çok kimin adı varsa ona gitmeye karar verdim ki iyiki gitmişim 5.haftadan neredeyse 20.haftaya kadar mide bulantısı yaşadım ama hiç bişeyden de sakınmadım açıkcası 10.haftalarda memlekete 10 saatlik yola gittim kurban bayramıydı bu yuzden etten iğrendim son aylara kadar 20.haftadan sonra mide yanması başladı ki doğurduğum gune kdr devam etti tüm testleri yaptırdım doktorumun söylediği ki bence gerekli Bir durum ikili taramada kızımız olacağını öğrendik ama son haftalara kadar hiç birşey almadım açıkcası herşeyi 33 ten sonra almaya başladık 36 da hastane çıkışımı anca hazırladım bu arada 30dan sonra erken doğum riskim başladı 2 3 kere gece doktor kontrolü hastane de kalma ilaçlar falan 37 i gördük ve çatı muayenesi yapıldı kendimi normal doğuma şartlamıştım ama çatım dar oldugu için sezeryan olabilirsin dedi ki doktoruma güveniyorum istersen normal doğumu denersin ama sonu sezeryana döner yine dedi ve 03.03.2020 ye gün verdi ama benim bebeğim o tarihe kadar durmadı 38+3 1 martta sabah kanamam başladı nişan dedikleri oysa bende çok farklıydı açıkcası bildiğin açık pembe yoğun Bi kanama oldu ve ben o gun doğuracağımı anladım eşyalarımızıda yanımıza aldık kayınvalidem ve Görümcem bizdeydi hepbirlikte doktora gittik beklemeyelim hemen alalım dedi beni ameliyata hazırlamaya başladılar ama bende inanılmaz bir korku heyecan oldu spinal sezeryan olacaktım aşağı indirirken çok değişik bir duygu kapladı ağladım eşime bakamadım bile açıkcası bakarsam daha kötü olurdum doktorum geldi anestezi uzmanı geldi ve belimden iğneyi vurmak için arkama geçince ben bir panik 2.seferd2 anca vurabildi iğneyi aslında hemen uyuşmayan başladım ama ben çok panik oldum doktorlara bağırdım ben hissediyorum acıyo kesmeyin diye baya dil döktüler oyalamaya çalıştılar ama yok ikna olmadım en sonunda sakinleştirici vurdular ve ondan sonrası bende yok hiç bişey hatırlamıyorum allahtan tlf içeri vermiştimde herşeyi çekmişler bebeğim 12.27 de 2850 48 cm olarak minicik doğdu 38.haftasında benden yarım saat önce çıkmış ben sakinleştiricinin etkisinden sonra bir yarım saat sonra çıktım ama nasıl ağlıyorum canım çok yanıyo aşkım falan diye ciddi ciddi o 1 saat inanılmaz kötü bir ağrı yaşadım ama 1 saat sonra hiç bişey kalmadı sadece ameliyat yeri sızısı dışında beni hemne kaldırın yürütün falan dedim ama 6 saat beklediler 6 saat sonunda hemen ayağa kalktım yürüdüm öyle zorlanmadım gazım da hemen çıktı gelelim benim için en zor kısma ve kesinlikle size tavsiyem olan yere özel hastanede doğum yaptım bulunduğum yerdeki devlet hastanesi iyi olmadıgı için gelen hemşireler emzirmeyle alakalı bence en ufak bilgisi olmayan kişilerdi devletteki ebelerin en buyuk artısı hepsi gayet bilgili kişiler bana gelip nasıl tutulacak ne yapılacak doğru düzgün göstermediler bile sezeryan oldugum için hastanede 2 gun sütüm gelmedi hemen biberon mama vermeye başladılar asla istemedim ama kaynanama laf geçiremedim o kızlarda sarılık olur bilmem ne diyince çocugum 2 gun biberonla mama içti haliyle memeyi daha sonra almak istemedi ilk başlarda çokta güzel tutmuştu memeyi eve geldiğimiz gun sütüm gelmeye başladı maşallah diyim baya baya da çok geldi ama bebeğim beni değil biberonu emmek istedi o daha kolayına geldi çünkü ben çok üzüldüm ağladım kaynanama düşman oldum neredeyse çocuk her ağlamasında geldi kucağımdan aldı eşime söyledim yapmasın diye falan neyse uzatmayım nasıl aştım burda gebe okuluna gitmiştim ordaki ebe de emzirme danışmanıydı gel ben deneyim bide dedi bugun gittik yanına ve bana gösterdiği ilk şeyden sonra ben memeyi vermeye başladım bebeğimde aldı ağlamadı çok şükür şimdi emziriyorum sütüm de geliyo ama ilk bir kaç gun kabus gibiydi resmen siz benim yaptıgım hataları sakın yapmayın inşallah hepiniz bebeklerinize kavuşursunuz sağlıklı sıhhatli bu arada nişanımın geldiği gün kaş bıyık aldırdım daha çıkamam diye saçıma fön çektirdim doğumdan sonra yanıma gelenler olacak diye 😂