😊 merhana 41 haftalik gebeydim dün saat 9 gibi ankara sehir hastanesinden acilden giris yaptım buran once yatmak istiyordum cunku o gece çok sancılandım acilde ki doktora vajinal muayne yaptiramadim beni seni direk yatıralım nstdede sancilar vardi tamam dedim , sonra dogum katina ciktim sanci odasi herkesin ayri ayri doğum oldugu zaman o odada gerceklesiyomus hepsi ebeler doktorlar stajer öğrenciler sabah nöbetinde kilere kısaca bayıldım cok iyilerdi hatda ebe olan biri beni anlayip cati muaynemi yaoti ve 2 cm acikligin var dedi o korkuyu orda yenebildimmi yoksa o anki ebenin cok iyi olusunumunuma denk geldi bilmiyorum , sancilarim ayni duzeyde ama 80 90 lari goruyordu zorlamıyordubeni saat 16 00 dan sonra doktorlar ebeler degisdi birtane staj goren doktora vajinal muayne yapmadan once sadece lutfen yavas yapin dedim icin beni azarladi ve o elini oruya zorla soktu ikidebi geldi sirf gciklina eldivene jel bile surmeden yaoti . Dün aksam aciklik ayni derecede olunca bir staher doktor suyumu patlatdi bu arada gelen giden hepaltdan parmakladilar resmen yalvardim nolur yavas yapin diye , suyum patlatilinca bebek iyice assaya baski yaptı saat 08 00 dan itibaren sancilar beni benden aldi acikligim hala 3 cm idi anneme dedimki anne nolur beni burdan kurtar demisdum dayanamamisdim doktorlara yalvarıyorum nolur sezeryana alin diye imkansiz hele o nstdeki kemer beni biryandan sıktı biryandan sanci mahvoldum sabaha kadar agladim ciglik attim hic kimse umrumda olmadi hatda kizdilar bile ama canimin derdine düşmüşdüm sabah saat 07 10da acikligim 8 cm 9 cm buldugunda yatagim hemendogum yatağına cevrilip sanci geldikçe ıkın dediler kaka yapar gibi dediler sanci geldiginde var gucumle ikindim buarada ıkınınca sanciyi hissetmiyordum bu asamam Allahdanki kolay gecti sonuna kadar ıkindim bebegin basi cikti hemen dogdu 😊 bebegimin kilosu 3 650 gram altdan dikisim baya var dendi benim icin sadece her gelenin gecenin parmak sokup muayne etmeleri ve sanciyi cok hissetmem epidural istedim dayanamamisdim ama yapmadılar , simdi bebegimde bende iyiyim Allah herkesin yardimcisi olsun iliski esnasinda esim ile zor birlikde olurken burda o korkumu yendim dikişlerimde iyilesseydi tam olucakti simdi bebegimle lohusa katindayiz yarin cikicaz vajinusmus problemi olan biri kesinlikle ozel hastane olmali parmak olayi aksama kadar dolu el giriyo ben gidicektim ozele ama suyum patlamis acikligim 4 cm bulmusdu buyuzden mecburi kaldim Allaha emanet olun 😘💞