Merhaba kızlar çok şükür hikayemi yazma sırası bende 😊 Yazmayı bitirdikten sonra çok uzun yazığımı farkettim hakkınızı helal edin 🥰
3970 gr olarak çok zor gelen oğlum 9 aylıkken hamile kalmıştım, aslında 2. Kez o doğum anını yaşamak gözümü çok korkutuyordu ama hep kendimi teselli ettim bu sefer bebeğim zayıf olursa Kolay olur ikinci doğum olduğu için kolay olur diye diye geldik 39+5 e kadar. Ama tüm hamileliğim boyunca kucağımda oğlumla heryeri dolaştım hiçbir gün neredeyse evde durmadım ya eşimin işyerine ya annemlere ya avm lere sürekli aktif oldum. Önceki gece nişanım geldi ve gün boyu az az gelmeye devam etmişti kanlı olmadığı için tereddütlüydüm nişan olduğuna o gün doktor randevum vardı doktoruma söylediğimde ufak ufak nişan atıyodur dedi ultrason ve nst yaptıktan sonra hiçbir doğum belirtisi olmadığını pazartesiye kadar yani 5 gün daha bekleyebileceğimi ve istersem pazartesi doğumu başlatabileceğini söylemişti. Ben nişanı gördükten sonra doğumum başlar diye düşündüğüm için eve dönerken üzülmüştüm ya kendi sancım gelmez suni sancıyla başlatılırsa ya açılmam olmazsa falan diye kafamda deli sorular😏 ve o gece sancılanıcağımı hissettim her zamanki akşam ağrılardan daha bi değişikti bu erkenden uyudum, 27 şubat sabaha karşı bi kaç kez ağrıyla uyandım en son saat 5 te adet sancısı gibi
hissetmeye başladım ve dakika tuttum hep 5 dk da bir geliyordu ama beni zorlamıyordu. Akşam erken uyuduğum için evi toparlanamıştım kalkıp 7 ye kadar evi toparladım. Hastaneye gitmeye niyetim yoktu sancımı evde çekmek istiyordum Saat 9 olduğunda doktoruma mesaj attım nst çekilmem gerektiğini ona göre evde kalıp kalmayacağıma karar vereceğimizi söyledi. Nst çekilmeye gittiğimde saat 11 olmuştu sancılar aynı rutindeydi ve 2 cm açılmam olduğunu söyledi doktorum. Eve geldim öğleden sonra sancılarımın biraz daha çoğalmıştı 4 te bir daha gittim ve hayal kırıklığı açıklık yine 2 cm 😏evde sancımı çekersem daha rahat ediceğimi söyleyerek tekrar eve gönderildim. Ailemden kimseye haber vermemiş sadece arkadaşımı yanıma çağırmıştım oğlumla ilgilenmesi için neyseki onunla vakit geçiyordu. Her fırsat bulduğumda su içip karnımı doyurdum çünkü ilkinde çok aç susuz kalmıştım 😂
sancılarım git gide artmaya başladı saat 8-9 artık zor dayanıyorum eşimi bekliyorum hastaneye gitmek için onunda işleri uzun süreceği tutmuştu ama bi yandan da işime geliyordu biraz daha evde sancı çekerim hastanede çok kalmam diye. Neyseki 23:30 da hastanedeydik ve açılmam 4 cm olmuştu azdı ama en azından 2 cm değildi artık. O sırada nst bağlandı uzandım 5 dk da bir gelen sancılara devam. 1 saat sonra 00:30 da tekrar açıklığıma bakmak için doğumhaneye girdik ve 6-7 cm olduğunu söyledi ebe Geri sancı odasına gitmedik burda takılalım dedi ben sakız çiğneye çiğneye sohbet ettik ara ara açılmama baktı 😍 sürekli doktoruma haber veriyordu ve doktorum yola çıkmıştı kıyamam bide eşiyle geldi bi yere gideceklermiş meğer 🥰😂 doktorum geldi ve muayene etti 8 cm dedi direk suniyi bağladılar hocam ne zaman doğururum dediğimde birazdan dedi ben şok 😂 annem de doğumhanede kaldı elimi tuttu her sancım geldiğinde ❤️ Suni takılınca hemen ıkınma hissi gelmeye başladı. ebe uyarmıştı baştan ağzımdan nefes kaçırmadan dişlerimi değilde dudaklarımı kapatarak bütün gücümle önden değilde afedersiniz kakamı yaparcasına ıkınmam gerektiğini. Söylediklerini dinledim toplamda 6-7 kez ıkındım. Son ıkınmada bebeğin başını tam hissettiğimde ebe artık yeter ıkınma sadece ohh ohhh diyceksin dedi ben öyle yaparken bebeğim kendi kendine kaydı ve 01:01 de kucağımdaydı artık ❤️içimdeki herşey dışarı çıktı öyle rahatlamıştımki sancı ağrı hiçbirşey yoktu sanki bende yeniden doğmuştum😊 dikişlerim oldu oda ilk doğumumda yapılan sert dikişlerden dolayı kesi yapıldı yoksa kızım aslında çok daha rahat gelebilirdi. Her ne kadar o anda normal doğumu lanetlesende😂 bi kaç gün sonra herşeyi unutuyorsun çok şükür ayaklandım ağrılarım oluyor arada ama antibiyotik ve ağrı kesiciyle aşk yaşıyorum 🥰😂 bugün sonunda haftamız doluyor zaman öyle çabuk geçiyorki buradaki günlerimizi sayarken bi bakıyoruz bebeğimiz kucağımızda doğum hikayemizi yazıyoruz. İşte benimde olaylar böyle gelişti umarım sizi sıkmamışımdır Rabbim herkese güzel doğum nasip etsin inşallahhh ❤️❤️