O gece dediğim aslında dün geceydi 😄 39+6 günüme başladığım gece gelen sancılarımla bebeğimi kucağıma aldım
Her zaman normal doğum istemiştim.artik son haftalara gelince umudumu kaybettim çünkü hiç belirti yoktu. Cumartesi günü yavaş yavaş kahverengi lekeler gelmeye başladı. Nişan olduğunu anladım ama hala çok umutlanmak istemedim. Aradan bir gün geçtikten sonra penceteye pembe bir su geldi ve ondan sonra benim için süreç başladı. Burda neredeyse hergun post açtım 😄 doktorum normal olduğunu söyledi ama benim pembe gelen su git gide artıyordu. Salı günü gecesi artık peçeye phti şeklinde kan gelince acile gittim. Ve çok tesadüf ki doktorumda o sırada başka bir doğum için bulunuyormus. Nst çekilirken kapıdan içeri girdi ve düzenli sancımin başladığını gördü aciklik muayenesi yaptı ve 1,5 cm aciklik var 40 ini beklemez ama eve git istersen dedi. Eve döndüm ve uyudum. Sabaha karşı yoğun adet sancıları gelmeye başladığı için uyandım. Ve sonra uyumak zordu. Gün içinde denedim ama sancılar gelince uyanıyordum dalamıyordum. Doktoruma mesaj attım doktorum da kontrol amaclı nst çektir dedi. Ama ben sonra vazgeçtim kendi kendime sabirsizsin biraz sabret gibi kızdım ve gitmeyecem diye vazgeçtim. Ama gece imkanı yok 10 dk 2 kereye düştü. Acilden giriş yaptım ve eveler doktorla görüştü açılmam 3 cm olmuş ve doktor yatış yapılsın demiş . Ben o kadar doktoru boğdum ki artık yatiralimda suni şancıyla dogurtalim diye yatırdı beni heralde diye dusunmeye basladim. Ama ebe bana sadece kendi sancimla takip edilecegimi söyledi. Ben zannediyorum ki öylece bekleyeceğim ama nerdeee ebe gelip gidip kontrol etmeye başladi ve bence kesinlikle onun kontrolleri daha tetikledi. Hiç korkmayın bu kontrollerden çünkü daha fazla açıyorlar hızlı oluyor. Ben diyorum ki kimseyi rahatsız etmeyeyim sesimle bari sessiz odamda karşılayayım kafasindayim. Eşimde yorgun ona dedim ki sen uyu . Ben pilates topunun üstüne geçtim video izliyorum ama sancim geliyor. Sancı geldikce topta zipliyordum beni en çok bu rahatlattı. Neyse açıklığım 4 gibi 7 cm oldu ve ebe suyumu patlatti. Ondan sonrasi bende yok 😄 gözüm hiç bir şeyi görmüyor. Hastanenin duşuna girmem diyen ben duştan çıkmadım ama duştada şancı geldikçe başımı duvarlara vurdum. Artık ne top ne dus bana misin demedi. Ve artık bütün kat sesimle yankılanıyordu belki. Ebe beni secde pozisyonuna aldı. Tekrar muayene etti ve ondan sonra bana öylegüçlü bir ıkınma isteği geldi ki. Ikindim da.engel olamıyorsunuz çünkü. Ebe tekerlekli sandalyeyi koşarak getirip beni koşarak doğumhaneye aldı. Ben zannediyorum ki doktor yetişemeyecek. Ama o an ebenin bile yapacak olmasına itirazım yoktu. Doktorum geldi dünyalar benim oldu. Kesi artırmamak için elimden geleni yapacağım diye kendi kendime söylenen ben doktoru görünce nolur kesip alın artık kurtarın beni diye yalvarıyordum.nolur doğsun uyuyacam diyorum doktora 🤣 bana niye epidural yapmadınız diye sarhoş gibi sitemlerdeyim. Onlarda gülüyor 10 cm de mi söylüyorsun kız diye. Ama iyi ki de olmamış çünkü bu kadar hızlı ilerlemezmiş. Çatalda ben duramıyorum ıkınıyorum sabah ezanin hemen arkasindan 15 dk sonra 3. Ikınma sanırım bebegim cıktı geldi. Ama o kadar yorgundum ki doğurduğumu idrak bile edemedim. Tek isteğim ağrılarım dinsin. Eşim ağlıyordu ben doktora sorular soruyordum ne zaman ağrı bitecek vs 😄 tamam zor olduğunu biliyordum ama ben bu kadar beklemedim. O da benim bunyemle ilgiliydi. Ve ayrıca istemsiz bir kürtaj yaptırmak zorunda kaldım. Ağrılarımın bununla da ilgili olduğunu düşünüyorum ama tabi işin psikolojik boyutu.
Her neyse ben geceden yatışım yapılınca meryem ana otunu suya koymuştum. Doktorum doğumhane de ben senin saat 8-9u bulur doğumun diye düşünüyordum ama sen çok hızlı gittin aslında dedi. Ebe de ona hiç durmadi ama geldiğinden beri merdivende topta duşta geçirdi dedi. Evet hareketin ve meryem ana otununda etkisi olduğuna inanıyorum.
Normal doğum olduğu için akşamına çıkardılar beni. Bir 8 li hastane çıkışı bir üst pijama ve bir tane lohusa geceligi kullandım fotoğraf için. Özeldeydim ve zaten hep uzerimde ameliyat elbisesi vardi doğuma kadar. Depent falan hep onlar kendi hasta bezini kullandirdilar daha kolay olduğu için.
Normal doğum hakkında pişman değilim ama 2. Bebeğim olsa 15 kere tekrar düşünürum istiyor muyum diye. Ama dediğim gibi benim bunyemle de ilgili olabilir. Doğumdan sonra uykusuzluk dışında hiç bir şeyden zorlanmadım. Dikisleri bile hissetmiyorum ama organlar içerde toparlandığı için karnınızda büyük bir boşluk hissi ve aşağı çekilme hissi oluyor. Bu biraz huylandirici.
Şimdi bebeğimle hayata adapte olmaya çalışıyoruz. Darısı isteyen herkesin başına. Sancı çekerken sizler içinde çok dua ettim . Herşey gönlünüzce olsun. 🥰🥰