Herkese selam, umarim tüm hamileler benim gibi kolay dogum yapar. Ruya gibiydi gercekten bir anda sancisiz 20 dakikada dogum yaptim. Darisi normal dogum isteyen herkesin basina 🥰 en iyisi bastan anlatayım. 10 subatta dogum yaptim. Sabah 9 bucukta doktor muayenemiz vardi. Hersey normaldi aslinda bende. Doktorumuz ultrasonda bu bebek bu hafta dogar cok beklemez dedi başta. Ben de sasirmadim, zaten erken dogum riskim vardi bekliyordum. Ultrasondan sonra alttan muayene edecegim dedi bakmamiz lazim bu hafta bu bebek gelir dedi. Alttan muayene sirasinda 3 cm acikligimin oldugunu, dogumumun başladığını oglene dogum yapacagimi soyledi 😳 cok sasirdik esimle. Beklemiyorduk o gun tabii, ailelerimiz farkli sehirde bir tek ikimiz variz. Basta insan etrafta kalabalik istemiyor ama dogum sirasinda gercekten esten baska tecrubeli birilerine ihtiyac duyuyor, her neyse. Basta cok endiseliydim, doktorum oglene dogum yapacagimi soyledi fakat bende sanci yok, su yok, nisan yok. Sadece aciklik var. Hicbir zaman suni sanciya sicak bakmadim ve bana gore de normal dogumlar en az 10 saat sanci cekmek demekti. Cunku etrafimdaki herkesin bu sekilde olmustu dogumu. Doktorumdan izin istedim eve gidip hazırlanmak icin. Doktorum 10 bucukta hastanede olmami, arabada dogum yaptirmak istemedigini soyledi ( tabi ben hala inanmiyorum cunku hicbisey hissetmiyorum ) biz esimle eve gectik. Cantayi aldik, eksik esyalar icin avmye ugradik alisveris yaptik 😂 11 de hastaneye yatis yaptim. 11 bucukta nst ve ilacli serum esliginde beklemeye basladik. Yarim saat nst icin yattim. Tabi bende hala sanci yok. 12 oldu beni muayeneye aldilar, aciklik 5 cm olmus 😳 ebemiz suyumu patlatacagini soyledi hizlandirmak icin acikligi. Suyumu patlattiktan 10 dk sonra sancilarim basladi. Once hafif hafif sonra siddetli ortalama 30 dk falan sanci cektim. Sancim geldiginde squat yaptirdi hemsireler. Tekrar muayeneye alindim 8 cm olmustu acikligim. 13.10 da doguma alindim, 4 ıkınma ile 13.30 da canim kizima kavustum. Hic bagirmadim, zaten bağırınca ikinamiyorusnuz. Sanci geldiginde ikiniyorsunuz zaten. Sanci gectiginde nefes alip tekrar konsantre olmaniz gerekiyor. Yani arkadaslar yarim saatlik sanci ve 4 ıkınma ile 20 dk da kızıma kavustum. Allah normal dogum isteyen herkese nasip etsin insallah boyle bir dogum. Umarim bebislerinize saglikli bir sekilde kavusursunuz 💕🥰